1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Andreas från Nordic Frontier intervjuad av spanska nationalsocialister

Läs här utvalda och översatta delar av en intervju som den spanska nationalsocialistiska sidan Herrenblut publicerade förra veckan.

Var hälsad Andreas! Kan du presentera dig själv för våra läsare? Hur kom du att bli nationalsocialist och hur blev du involverad i Nordiska motståndsrörelsen?

Absolut. Jag heter som sagt Andreas och är medlem i Nordiska motståndsrörelsens svenska gren. Jag är programledare för organisationens engelskspråkiga podcast Nordic Frontier där vi försöker nå ut till världen med vårt budskap om nordisk nationalsocialism.

Jämfört med många av mina kamrater så kom nationalsocialismen in i mitt liv ganska sent. Jag levde ett tämligen dekadent liv i min ungdom och slösade bort många år på festande och konsumtion av hjärntvättnings-media. Jag fyllde både mitt huvud och liv med rent strunt.

Jag lugnade dock ner mig en hel del när jag väl träffade en bra kvinna (min fru idag) och började ta livet på lite mer allvar. Jag har alltid varit en sökare och denna nya fas i mitt liv sammanföll med när ”sanningsrörelsen” verkligen började blomstra på internet, runt år 2010. Jag började läsa massor med alternativ media, titta på obskyra dokumentärer och lyssnade i timvis på helt galna poddar. Informationen skickade ner mig i kaninhål efter kaninhål och jag undersökte allt från David Ickes ödlemänniskor till 11 september och tillbaka igen. Under den här tidsperioden var Red Ice Radio och deras gäster en viktig informationskälla för mig och jag kände det bokstavligt talat som om mitt sinne exploderade på daglig basis.

Efter en tid började dock all den här informationen kännas allt för abstrakt. Rymdvarelser, ödlor och Illuminati kändes inte verkligt nog. För första gången kom jag i kontakt med revisionismen och människor som ifrågasatte förintelsen. Detta var också första gången jag faktiskt kände mig orolig över den kontroversiella informationen jag tog del av eftersom jag förstod att lögnen om de sex miljoner skulle förändra mitt liv för all framtid. Jag minns fortfarande precis hur jag kände första gången jag gick till jobbet med vetskapen om att förintelsen inte hade ägt rum. Det var en väldigt speciell känsla.

Detta var mitt första steg mot den äkta nationalsocialismen eftersom det ledde till att jag kom att fråga mig själv; om Hitler inte gasade sex miljoner judar, vad var det då han försökte göra? Det tog mig till dokumentärernas dokumentär, Adolf Hitler – The Greatest story never told av Dennis Wise, som slutligen fick mig att inse att nationalsocialismen är svaret, det ultimata verktyget, den naturliga världsåskådningen som kommer förvandla vårt folk till vad det faktiskt är menat att vara. Denna uppfattning bekräftades ytterligare efter att jag läst Mein Kampf.

Givetvis hände en hel del andra saker längs med vägen, men man kan säga att ”ödlefrågan” ändrade sig till judefrågan och fick mig att inse att det faktiskt finns människor som är direkt ansvariga för förintelsen av de vita folken.

Efter att ha förstått att folkmordet på vita är en realitet och att nationalsocialismen var lösningen började jag leta efter någonstans att engagera mig. Jag letade efter något äkta som tog upp och bemötte alla dessa problem jag hade funnit och efter inte allt för lång tid hittade jag till Nordfront.se och Nordiska motståndsrörelsen. Jag var imponerad över deras medieplattform och hur de förde sig i kamprapportsfilmerna och jag uppskattade att lyssna på deras radio. Ändå var det inte förrän de släppte sitt politiska program, Vår väg, som jag verkligen kände att jag var tvungen att bli en del av kampen. Här fanns ett manifest jag till fullo kunde skriva under på och någonting jag verkligen ville arbeta för att sprida till Nordens folk.

Detta är hur och varför jag kom att bli medlem i Nordiska motståndsrörelsen år 2016.

Vad är din åsikt om populistiska organisationer som exempelvis PEGIDA, som protesterar mot vissa problem i samhället, men som enbart fokuserar på dess konsekvenser och inte attackerar eller belyser den bakomliggande orsaken till problemen? Tror du att dessa organisationer stöds av, eller kanske till och med skapats av, systemet för att lyfta upp islamofobi och sympati för Israels kriminella politik bland européerna?

Jo, de flesta av dessa grupper är så kallade counterjihadister som fokuserar på religionen Islam istället för på rasfrämlingarna och det etniska problemet. De utgör en enkel ”opposition” för makten att kontrollera genom att människorna här får ventilera en del av sitt missnöje, men utan att komma till pudelns kärna. Enligt mitt tycke ska inte dessa grupperingar stödjas, istället ska man lägga fokus på att få dess följare att förstå sanningen. Det är exempelvis så vi arbetar med människorna som tror att Sverigedemokraterna någonsin kommer göra någon skillnad i riksdagen. Varenda gång deras fina parti säljer ut sig själva belyser vi detta och fler och fler människor kan nu genomskåda deras falskhet.

Problemet med kontrollerad opposition är väldigt allvarligt och existerar i alla våra länder. Några av dessa grupper arbetar medvetet för att vilseleda folket för personlig vinning medan andra säkert är omedvetna och faktiskt tror att de gör något bra. Du kommer kunna skärskåda de när du försöker upplysa de om varför vi har massinvandring, varför våra samhällen faller sönder och varför våra ”folkvalda ledare” inte gör någonting åt saken.

Jag är också av åsikten att vi inte har något behov av ”mjukare” alternativ som ska knuffa folket i rätt riktning. Jag själv behövde inget sådant alternativ och jag tror inte heller vi har tillräckligt med tid för att slösa bort den på att diskutera huruvida de trevliga och bättre rasfrämlingarna kan stanna inom våra gränser eller inte. Det vita folkmordet pågår i snabb takt över hela den vita världen och vi behöver säkra vår framtida existens utan att kompromissa.

För att besvara den sista frågan, så ja, jag tror att denna ”säkra miljö” är skapad av och understödd av den internationella sionismen, men av flera olika anledningar. Islamofobi är en, men det är också för att distrahera oss från den sionistiska folkmordspolitiken samtidigt som våra länder ruttnar från insidan. Slutmålet är Kalergis våta drömmar.

Er organisation kämpar för att ena Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island till en ny nordisk nation. Har denna idé stort stöd bland folket i dessa länder? Som exempel kan nämnas att när nationalsocialistiska grupperingar här har pratat om att ena Spanien och Portugal har detta ratats och attackerats av chauvinistiska nationalister med grund i deras föråldrade synsätt.

Jag måste vara ärlig och säga att jag inte tror att detta är något de större massorna håller med om, eller ens tänkt särskilt mycket på, nationalisterna inkluderade. Men, med det sagt, visionen om ett starkt, självständigt och enat Norden, en fristad för vita nordbor, är något som verkligen fick mig att attraheras av organisationen. Jag känner att vi är väldigt långt efter i kampen för vår överlevnad då våra fiender har fått ett stort försprång med att driva på folkmordet i flera decennier utan att vita människor ens försökt slå tillbaka. I den här globaliserade världen, måste vi gå samman i större utsträckning och kanske börja tänka mer på ras än etnicitet. Med landmassan, naturresurserna och de nordiska folken enade skulle vi kunna skapa en fantastisk nation!

Med detta i åtanke tänker jag att ett ensamt land inte kan frigöra sig från kapitalismens bojor och stå emot attackerna från det rådande systemet oavsett om det rör sig om ekonomisk bojkott eller till och med öppen krigföring om det är vad som krävs. Även om någon rent ideologiskt inte håller med om att vi borde skapa nya superstater borde de ändå stödja tanken ur ett mer praktiskt och taktiskt synsätt. Vad är din åsikt? Tror du att skapandet av geopolitiska block är det bästa sättet för att skapa ett enat nationalsocialistiskt Europa?

Med risk för att upprepa mitt svar från den tidigare frågan, menar jag att det är mer effektivt att gå samman i större utsträckning om vi faktiskt vill överleva angreppet. Precis som att Hitler ville ena det tyska folket som var utspridda i olika länder i Europa så måste också vi sträva efter att hitta folk som är etniskt och kulturellt lika oss och samarbeta med dessa.

Kampen är global och de antagonistiska krafterna har framförallt siktat in sig på den vita rasen, varhelst denna än befinner sig i världen. Det är dags för de chauvinistiska nationalisterna att vakna upp och se det större sammanhanget. Saker och ting förändras snabbt och vi måste förändras i takt med dem, fast i rätt riktning.

Du är programledare för podcasten Nordic Frontier som jag rekommenderar starkt. Ni har släppt över 80 avsnitt som finns tillgängliga på nätet. Hur kom du på idén att skapa ett engelskspråkigt radioprogram? Vad innehåller programmen och vad är målet med projektet?

Efter att jag ”vaknat upp” och tagit del av så mycket information kände jag behovet av att sprida denna skatt, så att säga. Efter att jag själv hade lyssnat mycket på olika poddar ett tag kände jag att jag ville skapa en egen. Mitt största bekymmer var att jag inte riktigt visste vilket ämne jag ville göra podcasten kring. Vad kunde jag göra som ingen annan redan gjorde?

Efter att ha deltagit på min första demonstration med Nordiska motståndsrörelsen i Stockholm 2016 där vi lyckades samla 700 personer under parollen ”Stoppa främlingsinvasionen” började jag äntligen få en idé utkristalliserad. Jag kände nämligen att arrangemanget inte fick den internationella uppmärksamhet som det faktiskt förtjänade och jag såg heller ingen annan i den internationella rörelsen som framhöll nationalsocialismen i någon större utsträckning.

Jag bestämde mig därför för att kolla om det kunde godkännas att jag startade en engelskspråkig podd där jag lyfte upp organisationen och pratade om vår politik och våra aktiviteter. Jag hade inte en tanke på att podden skulle inkluderas i Nordfront radio som Motståndsrörelsens officiella engelskspråkiga podcast. Så kom det dock att bli och det gjorde mig väldigt nervös i början eftersom jag ändå var så pass ny i organisationen. Denna nervositet har dock släppt mer och mer och nuförtiden flyter allt på ganska bra.

Efterhand som jag drivit programmet har nya mål satts upp. Det första var att få ut det politiska programmet, Vår väg, till den internationella publiken. Detta genomfördes under de första tjugo avsnitten där vi läste upp punkterna och sen diskuterade dem. Dessa avsnitt är fortfarande tillgängliga och de olika punkterna kan ses i titeln till respektive avsnitt.

Efter vi var klara med det politiska programmet kom vårt nästa mål att bli att analysera tillståndet i Norden och det kan väl sägas vara en del av det vi håller på med än idag. Vi pratar om politik, nyheter och olika händelser för att försök förmedla en bild om vart vi är på väg någonstans eftersom att de nordiska länderna i allmänhet, och Sverige i synnerhet, är försökskaniner. Kulturmarxisterna tar varenda tillfälle de får att flytta fram positionerna för vad som är ”verklighet” och inte och det är vårt jobb att ur ett nationalsocialistiskt perspektiv berätta om detta för världen. Vi pratar också om olika händelser som berör organisationen såsom aktiviteter, rättegångar och andra prövningar och bemöter felaktiga påståenden från lögnmedian.

Att bygga upp och driva vår egen media är oerhört viktigt för att kunna motverka systemets hjärntvätts-media. Jag kan själv verkligen inte förstå varför vissa politiska organisationer inte arbetar med att producera sin egen media med tidningar och ljud- och bild. Vilken annan media ges ut av Nordiska motståndsrörelsen Förutom Nordic Frontier och svensk-språkiga Radio Nordfront?

Vår organisation har producerat sin egen media under väldigt lång tid. Redan på 90-talet tryckte den sina egna nyhetstidningar av den anledning du nämner, att vi alltid förstått värdet av att få ut vår egen version av olika händelser. Speciellt viktigt blir detta när den etablerade median är helt galna när det kommer till att spotta ur sig lögner varje gång vi utför en gatuaktivitet.

2012 lanserades Nordfront.se och sedan dess har varje gren av Motståndsrörelsen fått sin egen hemsida. Vi har dessutom alltid varit välkända för våra aktivistvideos från våra gatuaktiviteter, interna samlingar och demonstrationer. Under många år publicerades dessa filmer på Youtube, men tyvärr blir vi nu censurerade där.

Vi har nu expanderat vår mediaverksamhet en hel del och för tillfället driver vi nio olika poddar som släpps på veckobasis. Sju av dem är på svenska, en är på engelska och en är på norska. Vi bevakar allt från rikstäckande nyheter till lokalnyheter och pratar om allt mellan prepping till aktivism och ideologi. Vi har också startat upp två direktsända tv-studioprogram och har både ett tredje och ett fjärde på gång. Vi direktsänder också från våra demonstrationer så att människor från hela världen kan få en direkt inblick i vad som händer istället för att förlita sig på lögnmedias bevakning med snabba och smutsiga rubriksättningar.

En annan sak som är värd att nämna gällande radio är att vi har två lokalradio-program, ett i Ludvika och ett i Kungälv, som helt och hållet fokuserar på lokala händelser och nyheter från vårt perspektiv. Vi menar att vi genom att agera och visa upp oss lokalt också lyckas bli mycket normaliserade i dessa områden. Människor tenderar att ha extra stort förtroende för sin lokala koshermedia som givetvis kör med lika mycket fulspel som lögnmedian på riksplan. Därför är det viktigt för oss att gå in även lokalt och skingra lögnerna som sprids om oss på den nivån.

Vårt mål är att totalt ersätta systemets media och att få folk att välja ett mer sunt alternativ än vad de erbjuds idag.

Den finska grenen av Nordiska motståndsrörelsen förbjöds nyligen av staten, men så vitt jag förstått har förbudet överklagats och ni är fortfarande aktiva i Finland. Finns det något nytt att berätta kring detta? Jag undrar också hur det är med Jesse Torniainen? Går det att komma i kontakt med honom på något vis?

Hovrätten slog nyligen fast tingsrättens förbud mot den finska grenen av Nordiska motståndsrörelsen. De menar att vår organisation går mot ”god sed”. Vad detta egentligen innebär är mycket vagt och öppet för tolkning och vi ser därför med spänning fram emot att även högsta domstolen ska göra sin tolkning av förbudet och vad det innebär för vår verksamhet i framtiden. En sak är dock säker och det är att kampen kommer gå vidare oavsett vad och att revolutionen kommer ta de vägar som behövs för att nå seger. Förbudet kommer att träda i kraft tillsvidare från och med slutet av november.

Jesse Torniainen dömdes tidigare i år för grov misshandel till två år och tre månaders fängelse, efter att ha försvarat sina kamrater från en vänstervriden knarkare under en offentlig aktivitet. Torniainen är vid gott mot så vitt jag vet, men skulle helt säkert uppskatta era tankar och ert stöd. Ni kan kontakta honom genom att skriva på engelska eller finska till Fånghjälpen (som ni hittar här).

Ta del av hela intervjun på spanska eller engelska via Herrenbluts hemsida.

Lyssna på Andreas i Nordic Frontier här.

Titel:Andreas från Nordic Frontier intervjuad av spanska nationalsocialister Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-10-30 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: