1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Årskrönika från Motståndsrörelsen på Island

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. En årskrönika för 2018/2019 har publicerats på Nordurvigi.is från Nordiska motståndsrörelsens isländska medlemmar. Här kommer den översatt till svenska.

2018 har varit ett händelserikt år för oss på Island. Redan i början av året genomförde vi vår första offentliga banderollaktion där vi stod ovanför en av de större vägarna med en banderoll och en flagga. Vi har under året också blivit bättre på att uppdatera vår sida med nya artiklar och som exempel publicerade vi en detaljerad artikel om FN:s ondskefulla planer med migrationspakten och farorna med denna som även kommer drabba Island. Denna artikel var uppskattad av utomstående och fick spridning på internet.

Vi har rekryterat fler bra medlemmar och har ytterligare nya rekryter på gång. Vi har varit mer aktiva på sociala medier och även fått en hel del uppmärksamhet den vägen. Vi deltog även på den lyckade, men kyliga, 1 maj-demonstrationen i Ludvika i Sverige där vi också träffade kamrater från hela Norden. Vidare översatte vi det politiska programmet Vår väg till Isländska – Vor Vegur.

Under året har vi fortsatt kampen med reguljär propapagandaspridning och har genom detta också kommit i propagandakrig med vänstern i Reykjavik som publicerade filmer när de klistrade över vår propaganda. Ett propagandakrig vi vann.

Vi drev kampanjen ”Ge hem till islänningar istället för till asylsökare” med affischer, flygblad och banderoller eftersom regeringen köpt upp hus åt främlingar samtidigt som det finns hemlösa islänningar. Denna kampanj ledde till en hel drös med lögner från vänstermedia. Lögnerna skulle komma att fortsätta under året med fake news-artiklar om oss och felaktiga anklagelser. Dessa lögner och anklagelser har sporrat oss att bli än mer aktiva. Aktivism som inspirerat fler till att bli aktiva.

Årets sista större aktion var den 6 december. Då vi dessvärre inte kunde närvara på våra finska kamraters demonstration i Helsingfors genomförde vi istället under samma dag en banderoll- och affischeringsaktion runt finska ambassaden för att visa vårt stöd i förbudsprocessen mot organisationen.

Under 2019 kommer vi att sprida ännu mer propaganda, synas och höras mer och rekrytera fler medlemmar. Vi har redan genomfört en ny sorts aktion som vi inte gjort tidigare genom att hänga upp en stor banderoll i en lyftkran. Vi kommer delta på fler arrangemang i övriga Norden. På planeringsstadiet finns också den överlägset största nationalsocialistiska aktionen Island sett sen andra världskriget. Vi ser hoppfullt fram mot 2019 och står redo för dess utmaningar!

 

Titel:Årskrönika från Motståndsrörelsen på Island Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-01-23 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: