1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Midsommarfirande i Bohuslän

På midsommarafton sammanstrålade västsvenska kamrater i Bohuslän för att fira sommarsolståndet med god kamratskap, välsmakande mat och hård vikingakamp. Här sammanfattas dagens firande.

Den 21 juni sammanstrålade medlemmar och aktivister från Trestadsområdet strax utanför Uddevalla, där man redan tidigt påbörjade förberedelserna för midsommarfirandet. Sillunchen gjordes i ordning, fanor hängdes upp och man möblerade lokalen.

Kring tvåtiden anlände de övriga gästerna och såväl nya som gamla kamrater hälsades välkomna av gruppchef Fredrik Högberg, som var dagens konferencier. Därefter lät sig inte sillunchen vänta, utan man satte sig till bords och avnjöt allsköns sorters sill, färskpotatis och mer därtill.

Efter att man låtit smälta maten och tala igenom alla de mest pockande ämnena var det dags för vikingaspel. Lekansvarige Tommy Hvit instruerade om spelets upplägg och kungjorde att den första grenen för dagen var krigsmålning. Efter att alla brukat kolet och tydliggjort sin inre krigare ställde man sig i en ring för att se på varandra. Den vars krigsmålning var starkast förärades ett poäng.

Det har tidigare i år utlovats en duell mellan radiochef Fredrik Vejdeland och radioprataren Daniel Nordberg. På begäran av arrangören så ägde denna duell till sist rum – i form av kamp i samtliga grenar i vikingaspelet! Kampen blev både tuff och jämn, men vem som vann låter vi någon av herrarna själva gå ut med i önskvärt medium!

Därefter fortlöpte spelen mellan övriga bärsärkar och ulvhednar och grenarna var följande:

– Dryckestävling: töm din bägare innan din motståndare tömt sin!

– Sköldkrock: med sköld som redskap ska man tränga ut sin motståndare ur ringen.

– Strid med svärd och sköld: slag på överkropp och överarmar ger poäng.

– Dragkamp: man mot man och först ur ringen med repet i handen segrar

Efter dessa grenar sammanställdes de tävlandes poäng och de två med bäst resultat möttes i en utslagstävling. Man förblindades och skulle sedan träffa sin motståndare med en slagpåse. Mellan slagen skulle den som för tillfället inte slog smäda den slående, vilket bjöd på många skratt från åskådarna.

Vikingaspelen var generöst sponsrade av Midgård och segraren kom att bli ingen mindre än nästeschef Jimmy Andersson, som vann ett presentkort på 800kr från Midgård. Stort grattis!

Efter tävlingens avslut dröjde det inte länge innan middagen var serverad. Den bestod av grillat nötkött med sås och potatis. Gästerna uppskattade maten och åt ordentligt, hungriga efter alla krävande tävlingsgrenar. Därefter fortsatte festligheterna och den goda kamratskapen tills dess att folk så sakteliga gick till sängs.

Är du intresserad av att komma in i gemenskapen och göra skillnad för ditt folk? Ansök om medlemskap!

Titel:Midsommarfirande i Bohuslän Författad av:Naste 2 Publicerad:2019-06-26 Uppdaterad:2022-10-15

Läs också: