1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

På cruising i Lysekil

Under midsommardagen besökte kamrater ur Nordiska motståndsrörelsens andra näste en bilcruising i Lysekil, Bohuslän. Mottagandet var mycket gott och vädret likaså.

Efter att dagen innan ha firat midsommar i trakterna kring Uddevalla, for aktivister ur Näste 2 en aning norrut för att hålla offentlig aktivitet i samband med en välbesökt cruising i Lysekil. Bemötandet vid olika biluppvisningar runt om i landet brukar vara gott och befolkningen i Lysekil har tidigare uppvisat ett intresse för nya idéer till följd av att de gamla idéerna med sin massinvandring fört med sig mycket elände.

Man ställde hursomhelst upp utanför en matbutik, alldeles vid den väg där cruisingen skulle passera. På plats fanns såväl banderoll som fana och rikligt med flygbladsutdelare.

Redan i ett tidigt skede insåg man att Motståndsrörelsen var välkänd då många av de motorburna tutade och hälsade på ett sätt som med nuvarande lagstiftning inte är OK. Många tog också emot flygblad med glada miner bland såväl motorburna som övriga.

Polis fanns också på plats och när en svårt androgyn sate gav sig till att spotta mot en av Motståndsrörelsens aktivister fick dessa konstaplar eld i baken. Man kom springandes i hög hastighet och klev raskt emellan för att skydda den spottande rödingen. Utan frågor eller delgivning om brottsmisstanke skyndade man på rödingen iväg från platsen med blotta förskräckelsen.

Strax efter detta upprepade sig någonting liknande och en annan röding hade samlat mod till att spotta. Denna röding hade dock mindre flyt än den förra och tillrättavisades med beslutsamhet.

Anmärkningsvärt från Lysekil var att ett flertal förbipasserande ville ta bild tillsammans med Motståndsrörelsens fanbärare och banderoll. Dessa var samtliga mycket positivt inställda till organisationen och tog mer än gärna emot flygblad för att kunna läsa mer hemma i stugorna.

Diskussionerna fortlöpte, såväl positiva som negativa. En kvinna med främmande ursprung stod och hittade på helt vilda exempel som motståndsmännen skulle kunna bemöta på ett sakligt sätt. Vad ska egentligen en nationalsocialistisk stat göra med en ensamstående flyktingmor med 19 barn som flytt hals över huvud från ett krig på andra sidan jorden? Kort sagt var inga svar goda nog för rasfrämlingen, som istället gick arg som ett bi från platsen.

Efter lite drygt två timmar var det dags att avrunda. Man rullade ihop banderoll och fana för att bege sig mot bilarna. Man hann dock inte ta sig särskilt långt då man vid flertalet tillfälle blev stannade av nyfikna civila som ville ställa frågor, diskutera, ta flygblad eller ta ”selfies” med aktivisterna.

Väl framme vid bilarna begav man sig vidare till ett värdshus där man åt en bit mat och diskuterade dagens aktivitet.

Är du intresserad av att delta i Nordiska motståndsrörelsens aktiviteter och kämpa för ditt folks överlevnad och frihet? Ansök här!

Titel:På cruising i Lysekil Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-06-27 Uppdaterad:2022-01-12

Läs också: