1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nationalsocialistisk kamphelg i flera norska nästen

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I helgen genomförde Nordiska motståndsrörelsen en kamphelg i flera norska nästen (reder).

I Rede 3 genomförde aktivister en banderollaktion över E39, liksom bredvid Gamlehaugen som är det officiella kungaresidenset i Bergens kongebolig. De hade för det aktuella tillfället tillverkat en extra stort banderoll med texten ”Leve nasjonalsosialismen!”.

Rede 6 hade tillverkat stora plakat av Motståndsrörelsens nedladdningsbara e-propaganda; varav en av dem monterades på en pall och skruvades fast i ett träd vid en vältrafikerad väg. Vanliga plakat sattes också upp i redet.

I Rede 1 genomförde aktivister flera aktioner. Först sattes plakat upp runt omkring Halden, vilket följdes upp av en fanaktion på Rødsfjellet där frihetsfanan hissades för att hedra frontkämparna som stupade under andra världskriget. Dessutom sattes en gigantisk ljusbanderoll med texten ”Frihetskamp.net” upp vid Fredrikstens fästning. Denna skapade ramaskri i lokalmedia samt den ”alternativa” nättidningen Resett, vilket Frihetskamp publicerade ett läsarinlägg om i måndags.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.

Titel:Nationalsocialistisk kamphelg i flera norska nästen Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-09-18 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: