1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste 5 genomförde aktion vid Kyrkskolan i Ludvika!

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under dagen genomfördes en aktion av Näste 5 utanför Kyrkskolan i Ludvika.

Idag genomförde Nordiska motståndsrörelsens femte näste en aktion utanför Kyrkskolan i Ludvika. Anledningen var att uppmärksamma den grova misshandel som genomförts av somalier mot en svensk elev, något NR Dalarna rapporterade om i måndags.

Kyrkskolan har under lång tid haft problem med otrygghet. År 2017 hölls skolan stängd efter att en invandrare kommit till skolan knivbeväpnad.

Nordfront har talat med kampgruppschef Markus Nordh om dagens aktion.

Vad har ni gjort idag?

— Vi körde en skolaktion utanför Kyrkskolan i Ludvika. Vi ställde upp med en banderoll och två fanor, sedan höll jag ett kortare tal.

Varför genomfördes aktionen?

— Anledningen till dagens aktion var att en flicka som går på skolan blev brutalt misshandlad av ett gäng somalier för någon vecka sedan.

Hur gick aktiviteten?

— Aktiviteten gick väl ungefär som förväntat. Det var en hel del folk i rörelse när vi anlände och många nyfikna kom ut på skolgården för att kolla vad som hände. Samtidigt betedde sig lärarna som utlovat och började jaga in folk i skolan och efter en stund kunde man också se att de drog ner rullgardiner i klassrummen. Men vi har definitivt fått spridning bland eleverna. Några stycken följde med oss till och med när vi gick därifrån och pratade lite med oss.

Kommer vi få se fler aktioner av samma slag i framtiden?

— Ja, om det kommer att bli en likadan aktion igen låter jag vara osagt, men det kommer definitivt bli fler offentliga aktiviteter på diverse olika sätt i framtiden.

Artikeln kommer uppdateras med film inom kort!

Titel:Näste 5 genomförde aktion vid Kyrkskolan i Ludvika! Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-10-02 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: