1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktiv vecka i Näste 1

Under åtta dagar i vecka 43 och 44 bedrevs intensiv aktivism i Näste 1.

Tisdag den 15 oktober bedrevs basaktivism i form av flygbladsutdelning till hushåll Högdalen i Stockholm, samtidigt som en annan grupp inledde den första av, vad som skulle komma att bli en omfattande kampanj riktad mot högstadie- och gymnasieskolor i nästet.

Denna kväll spärrades Vallentuna gymnasium av, samt smyckades med klistermärken och sunda budskap gjorda med spraymallar. Detta som en reaktion på det mångkulturella våldet som skett på skolan den senaste tiden. Vallentuna friskola besöktes också denna kväll.

Följande onsdag fortsatte skolkampanjen och ytterligare fyra stycken skolor fick ta del av Motståndsrörelsens propaganda. Bland annat begav sig medlemmar till Fredrika Bremergymnasiet i Haninge, där skolan blev fullständigt bombad med sprayningar, affischer och klistermärken. Även vid Tyresös gymnasium och två skolor i Norrort sattes det upp affischer och klistermärken.

Under torsdagen anordnades en kulturaktivitet med besök på Nationalmuseum där den traditionella konsten beskådades. Kvällen avrundades med en stunds socialt umgänge goda kamrater emellan.

För vissa medlemmar var kvällen dock inte slut där, utan de fortsatte till Södertälje, där ytterligare ett gymnasium fick ta del av sunda ideal.

Med lördagen kom så veckans höjdpunkt, en offentlig flygbladsutdelning i Södertälje, där kamrater ur Näste 8 också slöt upp. Tillsammans tog man plats mitt på stadens gågata.

Under drygt två timmars tid spreds flygblad till hundratals lördagsflanörer och många givande diskussioner fördes med både svenskar och främlingar.

Söndag var också en aktiv dag. Under förmiddagen delades det ut flygblad i Tyresö och på eftermiddagen genomfördes organisationens aktivisttest, med goda resultat bland deltagarna. Även ett antal medlemmar, som inte deltog på testet, anslöt under dagen för att vara behjälpliga med tidtagning och kontrollräkning av antal upprepningar i de olika övningarna.

Under tiden som aktivisttestet genomfördes hade ett par kamrater förberett en brasa vid grillplatsen och alla kunde grilla och umgås ett par timmar innan dagen avrundades och man begav sig hemåt.

Måndag blev en återhämtningsdag, men redan på tisdag var det så dags att fortsätta skolkampanjen. Under kvällen avhandlades sex stycken skolor. Däribland Sjölins i Nacka, Täby enskilda gymnasium och Tumba gymnasium. Samtliga skolor smyckades med klistermärken, schyssta sprayningar och affischer.

Näste 1 låter hälsa att de gångna dagarnas aktiviteter har stärkt kamratskapen och kampandan.

Gör skillnad, anslut dig även du!

Titel:Aktiv vecka i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2019-10-24 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: