1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktivister kuppade förrädarmarsch

Under gårdagen tog aktivister från Näste 2 täten i en svenskfientlig manifestation som sedermera fick avbrytas. Nordfront har pratat med en av aktivisterna på plats för att reda ut vad som hände då aktionen dragit till sig lögnpressens uppmärksamhet.

DN, Expressen, Aftonbladet, GP och Sveriges Radio är några av de medier som rapporterat om hur Nordiska motståndsrörelsen igår avbröt ett fackeltåg för “medmänsklighet”. Nordfront har pratat med en av aktivisterna på plats för att reda ut vad som hänt.

Efter att Wilma Andersson från Uddevalla mördats av Ahmed Tishko och flera sprängningar skett i Borås, valde Helsjöns folkhögskola tillsammans med kyrkorna i Horred att arrangera det här fackeltåget för “medmänsklighet” och mot “rasism” och “nazism”.

— Deras budskap är ingenting som vi tolererar, särskilt inte med tanke på den senaste tidens händelser i området, förklarar en av Motståndsrörelsens aktivister som deltog i aktionen till Nordfront.

Det som hände under manifestationen var att fackeltåget när det skulle inledas möttes av motståndsmän som hade ställt upp med en banderoll mitt på vägen. Det blev lite mindre gruff när demonstranter försökte knuffas och slog med sina facklor mot aktivisterna, men demonstranterna lugnade snabbt ner sig och började istället gå runt aktivisterna.

Fackeltåget avvek sedan från den planerade rutten och gick in på en smal väg där aktivisterna återigen lyckades ställa sig i täten för tåget. Aktivisterna stoppade dock inte tåget utan gick längst fram med banderollen och förde helt fredligt ut sitt budskap.

Detta gjorde demonstranterna förvirrade och demoraliserade och tåget stannade. Polis tillkallades till platsen, många demonstranter tröttnade och gick hem. Av uppskattningsvis 200 deltagare från början lyckades ett 50-tal till slut ta sig till platsen där tal skulle hållas av bland andra Lisa Dahlberg, som är socialdemokrat och kommunalråd i Marks kommun.

Polisen meddelade Motståndsrörelsens aktivister att de är misstänkta för ofredande när de fredade sig mot demonstranter som knuffades och viftade med sina facklor mot dem. Ingen är misstänkt för något allvarligare brott och den aktivist som blev gripen blev det bara för att han vägrade att identifiera sig när polisen ville delge honom misstanke om ofredande.

Titel:Aktivister kuppade förrädarmarsch Författad av:Redaktionen Publicerad:2019-12-01 Uppdaterad:2020-03-27

Läs också: