1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsens kampår i Sverige 2019

Komplett rapport från Motståndsrörelsens svenska verksamhetsår 2019, inklusive listor med årets mest aktiva kommuner och de mest minnesvärda aktionerna, samt flertalet filmer.

Under valåret 2018 slog vi alla tänkbara aktivitetsrekord med vår intensiva kampanj. Vi gick tidigt under år 2019 ut med att vi skulle ändra fokus för vår verksamhet för att bli bättre på intern och uppbyggande aktivism och att kvalitativ utåtriktad aktivism skulle ta mer plats från den enklare basaktivismen. Att vi med anledning av detta, för första gången på flera år, inte skulle vara ännu mer kvantitativt aktiva än året innan, var alltså redan på förhand givet.

Jag lovade dock ”att vi även under detta år kommer synas och höras mest av alla politiska organisationer i världen i förhållande till våra resurser”. Det löftet menar jag ändå att vi tveklöst levt upp till!

Under 2019 har det skickats in 2 127 kamprapporter. Tillsammans med de många större aktioner som det rapporterats om i längre artiklar istället för som kamprapporter och medräknat att vissa rapporter innehåller flera aktiviteter, blir den totala siffran för antalet aktiviteter som genomförts under året; närmare 2 500 stycken. Med anledning av både det ändrade fokuset och de andra utmaningar och omständigheter vi stod för under året kan inte denna siffra sägas vara något annat än riktigt bra!

Aktiviteterna har genomförts i nära nog 200 olika kommuner och i 70 procent av dessa har våra aktioner varit regelbundet förekommande, flertalet gånger under året.

Med en bra bit över 150 offentliga aktioner och fler fördrag och interna utbildningar än någonsin tidigare, bevisas det dessutom att vi hållit kvalitativa och mer tidskrävande aktioner i högre utsträckning än något år tidigare.

I ovanstående siffror har inte heller de många hundra aktioner som genomförts i övriga Norden räknats in.

De 20 mest aktiva kommunerna, sett framförallt till kvantitet, men med viss hänsyn tagen också för kvalité, under 2019 har i följande ordning varit:

1. Uddevalla
2. Luleå
3. Trelleborg
4. Norrköping
5. Stockholm
6. Avesta
7. Borås
8. Vellinge
9. Linköping
10. Borlänge
11. Kristianstad
12. Gislaved
13. Värmdö
14. Ludvika
15. Vänersborg
16. Falun
17. Nyköping
18. Göteborg
19. Ystad
20. Nässjö

Verkligt bra jobbat av Uddevallas driftiga medlemmar och aktivister som för första gången tar hem årets mest aktiva kommun till Näste 2. Bra jobbat också av tvåan, Luleå i Näste 6, som brukar hamna i den allra översta toppen varje år och av Trelleborg i Näste 3 som för andra året i rad kniper tredjeplatsen.

Näste 8 klättrar till en stabil fjärdeplacering med Norrköping och tar samtidigt in Linköping på listan på en niondeplats. Stockholm hamnar, trots de många utmaningar som Näste 1 genomgått under året, på en god femteplats och från nästet har även Värmdö behållit sin plats på listan.

Årets nykomlingar på listan är Näste 5:s Avesta och Näste 2:s Borås som tar sig upp från ingenstans till sjätte och sjunde plats.

Mycket bra av alla sympatisörer, medlemmar och aktivister som bidragit till kamparbetet och fått sina kommuner representerade på den ärorika listan!

Som ordinärt ska jag också lista årets mest minnesvärda saker ur en svensk motståndsmans perspektiv och då det finns otroligt mycket att välja på har det som vanligt varit riktigt svårt. Här kommer i varje fall listan som den ser ut enligt min mening:

1. Den nordiska arbetaren hyllas med dubbla demonstrationer
Under 2019 hyllades den nordiska arbetaren med demonstrationer i två städer samtidigt – både i Ludvika och i Kungälv, under parollen ”Arbetare mot globalism – för en nordisk nation!”.

Rakryggade demonstrationståg ledda av banderoller och ett hav av Tyrrune-fanor gick genom de centrala delarna av de bägge städerna, till mångas förtjusning och andras gråt. Trots enormt motarbetande från etablissemanget som aktivt försökte att skrämma bort människor från att delta, kunde ändå två värdiga demonstrationer uppbringas och totalt höll nio talare radikala brandtal. EU-fanor brändes och rödingar slogs tillbaka.

I framförallt Kungälv blev det mycket av det sistnämnda, då polisen under den ökände folkfientliga polischefen Erik Nord genomförde sin sämsta insats i modern tid. Polisen tillät motdemonstranter som samlats från flera länder att helt öppet attackera demonstrationståget, samtidigt som man försvarade dessa och slog ner hårt på de motståndsmän som slog tillbaka. Alldeles oavsett samarbetet mellan polis och antifascisterna, ledde skärmytslingarna garanterat till fler skador på den röda sidan än hos de våra.

I både Kungälv och Ludvika fanns hundratals, kanske rentav tusentals, åskådare på plats – sådana som inte tillhörde motdemonstranterna – för att försöka se och lyssna på Motståndsrörelsen. Samma dag sågs också livesändningarna från de bägge demonstrationerna av mer än 30 000 människor – trots hård censur på Youtube och andra videotjänster.

1 maj 2019 var en riktigt lyckad dag för Nordiska motståndsrörelsen som ledde till att många nya intressenter fick upp ögonen för organisationen och för nordisk nationalsocialism.

2. De mest lyckade Nordendagarna någonsin
Efter en utmanande period, med ett kuppförsök mot organisationen, kom Nordendagarna att bli viktigare än någonsin tidigare. Det blev också enligt många av deltagarna de mest lyckade Nordendagarna någonsin.

Trots avhoppen som följde kuppförsöket och att årets upplaga inte var lika öppet för utomstående som tidigare år, var uppslutningen ungefär den samma som året innan. En tuff femkamp genomfördes traditionsenligt och Anders Belfrage från Näste 2 kom att stå som segrare och därmed kamma hem den ärorika titeln; Årets nordman.

Eldiga tal hölls, förutom av mig själv, också av Fredrik Vejdeland och det lades grund för en ny tradition genom att anslutna lantbrukare bjöd på smakprov från sina grödor och att medlemmar visade upp egentillverkade produkter. Kvällen avslutades med ett uppträde av Henrik Pihlström och samkväm.

3. Offentliga aktioner i hela landet
Med i snitt tre offentliga aktioner utförda i veckan under året är det helt klart stoff nog till en god listplacering. Motståndsrörelsens aktivister har stått uppställda på gator och torg, utanför gallerior och på marknader i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Helsingborg, Norrköping, Lund, Umeå, Södertälje och Växjö – bara för att nämna ett fåtal städer.

Under vissa av de offentliga aktionerna har det också hållits tal på plats – tal som ibland applåderats av förbipasserande som stannat upp för att lyssna. Det har också hållits tal till ungdomarna på skolor och till folkförrädarna i Luleås kommunhus.

Den 14 december togs de offentliga aktiviteterna till sin spets då det hölls 9 offentliga aktiviteter samtidigt runt om i landet. Samma dag genomfördes det dessutom offentliga aktioner i både Norge och på Island.

4. Första offentliga aktiviteterna någonsin på Island
Under sensommaren besökte medlemmar från alla nordiska länder Island för en gemensam kampvecka tillsammans med isländska kamrater. Under den fullproppade veckan blev det umgänge, sightseeing, träning, föredrag och aktivism. Förutom att fantastiska sevärdheter besöktes, att det badades i varma källor och att banden mellan de nordiska kamraterna stärktes, delades tusentals flygblad ut och massvis av klistermärken sattes upp.

De första offentliga aktionerna i Nordiska motståndsrörelsens historia genomfördes också i centrala Reykjavik och i staden Akernes med gott resultat – bra diskussioner, enorm medieuppmärksamhet och nya medlemsansökningar.

5. Motståndsrörelsen intar Köpenhamn, Danmark
Den 6 april genomförde den danska grenen av Nordiska motståndsrörelsen, med hjälp av svenska och norska kamrater, den största nationella sammankomsten i Köpenhamn i efterkrigstid. Detta genom en spontandemonstration med tillhörande tal i de mest centrala delarna av staden.

Trots enorma insatser av den danska polisen kunde aktionen genomföras närmast problemfritt och ledde till god uppmärksamhet och stärkt moral. Denna aktion är helt klart en av 2019:s mest minnesvärda aktioner och en milstolpe i Motståndsrörelsens historia.

6. Nederlag för systemet under Göteborgs-rättegångarna
16 personer, däribland Pär Öberg och Jimmy Andersson, stod åtalade för hets mot folkgrupp enbart med anledning av att de deltagit i Nordiska motståndsrörelsens uppmärksammade demonstration den 30 september 2017 i Göteborg.

Rättegången var omfattande och spann över sju hela dagar där bland annat SÄPO:s analytiker Ahn-Za Hagström var kallad som vittne av åklagaren för att driva politisk kamp mot Motståndsrörelsen med hjälp av rena lögner. Hela rättegångens syfte var uppenbart att försöka förbjuda Nordiska motståndsrörelsen att demonstrera utan att behöva inskränka demonstrationsfriheten.

Efter skickligt arbete från försvarsadvokaterna kom dock systemet att förlora ronden genom att samtliga åtalade friades. Dessvärre dömdes några av de åtalade för våldsamt upplopp för att de försvarat sig själva och sina kamrater mot våldsamma attacker från polisen under samma demonstration.

7. Fler interna och uppbyggande aktiviteter än någonsin tidigare
Som nämnt har det genomförts fler föredrag och interna utbildningar under 2019 än något år tidigare i Motståndsrörelsens historia. Jag själv har bland annat pratat om nationalsocialism, Martin Saxlind om spektakulära aktioner, Pär Sjögren om arbetsrätt, Jimmy Thunlind om sionism, Martin Engelin om datasäkerhet och David Nilsson om förintelsen, bara för att nämna några av de många olika föredragshållare och ämnen som har förekommit under året.

Det har också arrangerats aktivistdagar i Sverige, Norge och Danmark. I Sverige hölls det på temat ”Motstånd under evolution” och där presenterades bland annat den nya reformen som delade upp organisationens verksamhet i en medlemsavdelning och en kampavdelning för att bättre ta tillvara på alla medlemmars potential. Vidare offentliggjordes det att ett nytt näste bildades i form av Näste 8 och att Robert Eklund tagits upp i riksrådet.

Det har också tränats fysisk och arrangerats vildmarksaktiviteter i ovanligt hög utsträckning under 2019. Förutom kampsportsträningar, aktivisttester och milslånga vandringar har det bland annat anordnats isvaksbad, skidåkning, kanotpaddlingar, repellering och överlevnadskurser i skog och mark.

8. Lansering efter lansering
Många timmars skrivbordsarbete kunde presenteras under året genom att den helt nya mediesidan Nordiskradio.se släpptes under året och blev hem till de många poddar som drivs av organisationens medlemmar, men också till sådana som utgörs av andra nationellt sinnade personer som behöver en radioplattform.

Även Nordiska motståndsrörelsens engelskspråkiga hemsida Nordicresistancemovement.org lanserades. På sidan översätts aktivitetsrapporter och annat från hela Norden på daglig basis.

Under året kom också flera nya poddar, exempelvis Mimers brunn, ett nytt tv-program i form av Studio Skåne och en ny musikartist presenterades.

9. Motdemonstrationer
Aktivister från Motståndsrörelsen har demonstrerat mot subversiva krafter flera gånger under året. Exempelvis i Skövde och i Ludvika där vi stått upp mot Pride-parader.

I Marks kommun ställde man upp med aktivistjackor och banderoll mitt i vägen för ett folkfientlig fackeltåg ”för medmänsklighet” som dragits igång efter att Motståndsrörelsens propaganda funnits i närområdet. De sju aktivisterna fick de ca 200 deltagande i den folkfientliga demonstrationen att skämmas så mycket att bara en fjärdedel av de valde att gå vidare till slutmålet för att lyssna på tal av en lokal sosse – resten gick hem istället.

10. Rödingar har åkt på stryk om och om igen
Vid två tillfällen har Motståndsrörelsen hållit offentliga aktioner i de centrala delarna av den så kallade vänsterns högborg i Lund. Vid bägge två tillfällena har den så kallade vänstern försökt angripa Motståndsrörelsens aktivister. Vid bägge två tillfällena har den så kallade vänstern åkt på stryk.

Rödingar har också jagats på flykt i samband med konstnären Dan Parks rättegång i Malmö och när de försökte angripa vinnaren av Motståndsrörelsens civilkurage-pris, Lotta Eriksson, i hennes lägenhet i Nyköping.

11. Mynttorgsmanifestationerna
Några gånger under året har andra nationella arrangerat torgmöten på mynttorget i Stockholm. Vid hela tre olika tillfällen har Motståndsrörelsen haft talare på plats där och andra gånger har vi deltagit som åskådare. Vid ett av dessa tillfällen fick vi dessutom motdemonstrerade kommunister att tystna och vända hemåt med svansen mellan benen.

Genom talen av bland annat mig själv, Pär Sjögren och Jimmy Thunlind har vi getts möjligheten att nå ut till folket i Stockholm på ett annat vis än vi är vana vid då inte repressionen från polisen varit i närheten lika omfattande som vid våra egna arrangemang. Det är helt enkelt lättare att nå fram till folk när inte flera hundra poliser står i vägen.

12. Trotsande av oväder och andra hemskheter i Almedalen
Almedalsveckan våldgästades för tredje året i rad av en mindre delegation från Motståndsrörelsen. Tal hölls vid hamnplan under det värsta gotländska vädret i mannaminne och folkfientliga föredrag besöktes för att verbalt ställa företrädare mot väggen. Dessutom hölls en motaktion mot den pedofilvurmande mångfaldsparaden med årets största banderoll.

13. Tyrrunefanor under Vasaloppet
Hundratusentals svenskar kunde se Motståndsrörelsens fanor vaja i vinden vid målgången till 2019:s Vasa-lopp genom SVT:s livesändning. Aktivister stod dessutom med en banderoll synlig för de många tusen som deltog i loppet eller befann sig i publiken. Slutligen gavs aktionen extra medieexponering genom ett ”anonymt” tipstill Expressen.

14. Systemet ökar på repressionen
Även under 2019 har systemet med all tydlighet visat hur mycket de fruktar vår framgång. Media har fortsatt hänga ut våra medlemmar, polisen har fortsatt trakassera våra aktivister och Folkets hus har fortsatt försöka förhindra oss att hyra lokaler.

Regeringen har försökt förbjuda Tyr-runan, World Jewish Congress har släppt propagandafilmer om oss och i den amerikanska kongressen har företrädare för Demokraterna uttalat att vi borde terrorklassas. I Finland har förbudet mot Nordiska motståndsrörelsen genomdrivits och de första norska motståndsmännen någonsin har dömts för ”hatfulla yttringar”. Vår förre ansvarige utgivare har fällts för det ovanliga brottet ”olaga våldskildring” och Svenska akademin har stämt oss med hänvisning till det ännu mer ovanliga ”klassikerskyddet” för att Nordfront bland annat citerar Eddan.

Vi har under året drivit en kampanj mot den ökande repressionen där vi delat ut flygblad som hänvisar till den artikel jag skrev om ämnet under året.

15. Kamp på både Grönland och det danska fastlandet
Den danska grenen av Nordiska motståndsrörelsen har varit högaktiv under året och bjudit oss på flertalet uppseendeväckande aktioner, som exempelvis en aktion mot en pornografi-utställning, en bilaktion längs kusten och en massiv skolkampanj. Under året fick vi också skåda de första aktionerna någonsin på Grönland.

16. Vi är på allas läppar
Motståndsrörelsen är nu för tiden ett välkänt fenomen och har uppmärksammats i flera sammanhang under året på ganska unika och ofta (men långt ifrån alltid) smickrande vis.

SÄPO har förfärats över hur stor plats vi lyckades ta i valrörelsen, en IT-konsult i London har hyllat oss för att han genom vår träning lyckades avvärja en knivattack, en mor till en aktivist berättade för GP att Motståndsrörelsen fick hennes son att bli gladare, stabilare och ta tag i sitt liv och en polisman skrev på Twitter att de använder mest våld mot våra aktivister.

Ja, och sen mindre smickrande är väl då att ett gammalt hardcore-band gjorde comeback genom att ha bögiga dansare utklädda till våra uniformt klädda aktivister i sin musikvideo.

17. Finsk självständighet
På Finlands självständighetsdag den 6 december genomfördes traditionsenligt en nationell demonstration som Nordiska motståndsrörelsen deltog på. Då den nationalsocialistiska organisationen Kohti Vapautta förbjöds att anordna demonstrationen fick istället Soliders of Odin göra det.

Flera kilometer genom de centrala delarna av Helsingfors gick nationalsocialister och nationalister samtidigt som det skanderades slagord. Vid slutdestinationen hölls det tal av mig, samt av representanter för Kohti Vapautta, Soldiers of Odin och av den tyska organisationen Der Dritte Weg.

 

Efter demonstrationen slöt deltagarna upp tillsammans med tusentals andra patrioter i ett nationalistiskt fackeltåg som gick till hjältarnas gravplats. Där tändes marschaller för de som stupat för Finlands frihet mot Sovjet.

18. Städning i naturen
Under en varm höstdag begav sig aktivister till Lund för att städa upp skräp i naturen som slängts av oansvariga människor. Soporna lämnades sedan av hemma hos två ökända lokala svenskhatare i kommunen som fick stå som ansvariga för att vårt land fylls med skräp. Liknande aktioner har under året också genomförts i Danmark.

19. Kampanj för ett fritt Norden under EU-valet
Det gick att rösta på Nordiska motståndsrörelsen i EU-valet per automatik eftersom vi ställde upp i riksdagsvalet 2018. Vi drev dock ingen kampanj runt det och hade heller inga valsedlar eller liknande. Istället släppte vi informationsplattformen frittnorden.nu och passade på att sprida upplysande propaganda om EU och globalismen och det vi önskar att ersätta detta spektakel med; Ett fritt och enat Norden!

20. På den internationella scenen
Inte nog med att nationella från bland annat Storbritannien, Frankrike, Ukraina, USA, Tyskland och Spanien deltagit på Motståndsrörelsens arrangemang under året, så har också våra representanter funnits på plats i Italien, Bulgarien, Ungern, Polen och Frankrike. I både Ungern och Bulgarien hölls dessutom tal för Nordiska motståndsrörelsens räkning.

Autonom aktivism
Under 2019 har det också genomförts en hel del aktioner från autonoma nationalsocialister, som vi givetvis inte har någon aning om vilka de är. De verkar dock uppenbarligen gilla Nordiska motståndsrörelsen och vara driftiga människor, som är mer eller mindre organiserade i hela Norden. Då jag uppskattar nationalsocialistisk aktivism väljer jag att också lyfta fram de tre mest minnesvärda aktionerna från dessa förmågor i årsrapporten.

1. Hatattacker under kristallnatten
Från nästan 20 olika kommuner runt om i Norden kom det in rapporter till Nordfront om uppklistrade och/eller målade davidsstjärnor hos välkända judisk makt-aktörer som agerat subversivt mot det nordiska folket, samt på olika monument och byggnader som kan kopplas till denna rörelse. Medieskriverierna var omfattande.

2. Globalistsymboler beslagtagna och destruerade
I samband med Europadagen startades en flaggjakt där det beslagtogs och destruerades flertalet globalist-symboler, så som EU-flaggor, EU-valplakat och reklam från multinationella storföretag. Rapporter från aktionerna kom från Sverige, Norge, Danmark och Island.

3. Hängda pedofiler och folkförrädare
I flera olika omgångar under året har det inkommit rapporter till Nordfront om dockor föreställande pedofiler och folkförrädare som hängts upp med snaror i både Sverige och Danmark, som en varning på vad som kan drabba de som råkar ut för nordmännens raseri.

2020
Under det kommande året kommer vi fortsätta på samma spår som under 2019, med stort fokus på interna utbildningar och aktiviteter, samt förhoppningsvis med en fortsatt ökning av kvalitativ aktivism. Givetvis kommer det dock ändå att fortsätta att bedrivas basaktivism även i din kommun. Om ingen annan gör det, så bör du själv ansluta dig och hjälpa till!

Jag sa under mitt nyårstal att år 2020, tjugotjugo, klingar så pass fint att det bara måste blir ett riktigt toppenår för vår sak. Det är jag fortsatt så pass övertygad om att det är värt att upprepa det igen; 2020 kommer bli ett riktigt toppenår för vår sak.

Låt oss redan från start visa att detta kommer bli nationalsocialisternas decennium. Håll i kalotten Soros, för nu kör vi!

Titel:Nordiska motståndsrörelsens kampår i Sverige 2019 Författad av:Simon Lindberg Publicerad:2020-01-08 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: