1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vinteröverlevnadsutbildning i Näste 1

Helgen som var genomfördes en mycket givande överlevnadsutbildning i Näste 1.

Lördag morgon den 11 januari samlades aktivister och medlemmar ur Näste 1 i Stockholm för att bege sig ut till Tyresta nationalpark och genomföra årets första vildmarksaktivitet. Temat för helgen var vinteröverlevnad.

Under dagen föreläste en kamrat vid flera olika tillfällen om hur man överlever i naturen under vinterhalvåret. Instruktören gick igenom hur man överlever i olika scenarion. I vissa situationer överlever man genom att synas så mycket som möjligt för att kunna bli räddad, i andra kan din överlevnad kräva att du syns så lite som möjligt. Detta samtidigt som du hela tiden måste undvika att frysa ihjäl, dö av uttorkning eller av en dödlig sjukdom.

När gruppen väl nåt fram till platsen där man bestämt sig för att tälta avslutades föreläsningen och en nationalsocialistisk zon började ta form. Efter att de bägge tälten rests upp och en lägereld startats fästes sedan tyrrunefanan högt upp i ett träd. Till en sen lunch grillades det korv innan ett par medlemmar som inte skulle spendera natten begav sig hemåt eftersom det nu började skymma.

Vid lägerelden umgicks sedan kamraterna resten av kvällen samtidigt som andra folkfränder som sökt sig till lägerelden och det närliggande vindskyddet fick lära sig ett och annat om Motståndsrörelsen och nationalsocialismen. Bland annat fick en kvinna åsiktsförtryckar-lagen hets mot folkgrupp förklarad för sig.  Då klockan blev kväll föll kamrater tillbaka till tälten en efter en medan vissa stannade uppe långt in på småtimmarna.

Aktivisterna som gått och lagt sig i något vettig tid väcktes strax innan midnatt för att genomföra en separat utbildning. Efter cirka 2-3 timmar återvände gruppen till lägerplatsen där de upptäckte att vissa medlemmar ännu inte gått och lagt sig utan satt kvar vid lägerelden. Aktivisterna smög sig på dessa för att ”skära halsen av dem”. Lönnmordet tycks ha varit lyckat eftersom medlemmarna först förstod vad som hände när de fått knivslidor tryckta mot deras halsar. En kamrat hade dock den goda reflexen att genast kasta sin angripare över axeln och en brottningsmatch tog genast form. Dock så blev han ”knivhuggen” ytterligare ett tiotal gånger. Efter en lång dag ute till skogs gick sedan de sista nattugglorna och la sig.

När de blivit någorlunda ljust dagen efter packade kamraterna ihop sin utrustning och tog farväl av ett par som tältat i närheten av motståndsmännen. Kamraterna marscherade sedan ut från skogen med tyrunefanan höjd mot skyn. Efter återsamling vid bilarna begav sig kamraterna till nästets månadsmöte som hölls senare under dagen.

Titel:Vinteröverlevnadsutbildning i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2020-01-16 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: