1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Autonoma aktivister spred förbjuden hemsida – media och polis upprörda

Banderoller som gjorde reklam för en förbjuden hemsida har upprört etablissemanget i Finland.

Under dagen har lokalmedia i staden S:t Michel – eller Mikkeli som den heter på finska – uppmärksammat att banderoller som gjort reklam för den finska nationalsocialistiska sidan Vastarinta.com har satts upp.

Eftersom sidan är kopplad till den för tillfället förbjudna finska grenen av Nordiska motståndsrörelsen drivs den numera av finsktalande personer utanför Finland. Det är dock fortfarande förbjudet att göra reklam för hemsidan, varför lokaltidningen Länsi-Savo tillsammans med polisen gjort en stor grej av propagandaspridningen.

— All aktivitet, inklusive användningen av logotyper och flaggor, är förbjuden. Polisen svarar på detta genom att inleda en förundersökning, säger poliskommissarien Juha Paukkunen till tidningen.

Ett anonymt tips till Nordfront visar att Vastarinta-banderoller inte bara satts upp i Mikkeli, utan också utanför själva riksdagshuset i centrala Helsingfors.

Foto: Nordfront.
Foto: Nordfront.

Ingen organisation har tagit på sig den ”olagliga” banderolleruppsättningen.

Källa:
Uusnatsien plakaatit taas Viitostien silloissa Mikkelissä

Titel:Autonoma aktivister spred förbjuden hemsida – media och polis upprörda Författad av:Redaktionen Publicerad:2020-02-03 Uppdaterad:2020-03-28

Läs också: