1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Banderollaktion i Dalarna till minne av Gustav Vasas resa genom Dalarna

Under dagen genomförde Nordiska Motståndsrörelsen en banderollaktion till minne av Gustav Vasas färd genom Dalarna.

Imorgon arrangeras återigen det årliga Vasaloppet, som arrangeras till minne av Gustav Eriksson Vasas resa genom Dalarna år 1520-21. Med anledning av detta genomförde Nordiska motståndsrörelsens femte näste under lördagen en banderollaktion där man påminde folket om Gustav Vasas viktigaste gärning, nämligen frihetskampen för Nordens folk.

Aktivisterna satte upp tre banderoller på rad vid E16 i utkanten av Borlänge. Den första uppmanade folket att göra som Gustav Vasa gjorde, vilket den andra banderollen avslöjade innebär att bli en frihetskämpe. På en tredje banderoll uppmanades folket att ansluta sig till motståndet, det vill säga Nordiska motståndsrörelsen.

I vanlig ordning verkar det inte ha funnits någon större ”resursbrist” när det rör sig om oppositionell politisk verksamhet, då polis snabbt anlände till platsen för att plocka ner en av banderollerna.

Ingen ansträngning gjordes dock av lagens långa arm för att kontakta aktivisterna eller få bort någon annan av banderollerna. I övrigt avlöpte aktiviteten helt utan störningar och med glada tillrop och tutningar till aktivisternas glädje.

Titel:Banderollaktion i Dalarna till minne av Gustav Vasas resa genom Dalarna Författad av:Naste 5 Publicerad:2020-02-29 Uppdaterad:2020-03-27

Läs också: