1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Utmanande helg i Näste 1

Helgen den 7-8 mars genomfördes en såväl fysiskt som mentalt prövande aktivitet för kampavdelningen i Näste 1.

Svårt att se videon ovan? Pröva denna länk!

Lördagen inledes med att berätta om syftet med övningen, att pröva sina fysiska och mentala gränser, samt att stärka samarbetsförmågan.

Därav var packningen för nödvändiga saker begränsad och fyllde egentligen endast ett syfte – att utgöra en extra belastning – som skulle komma att bäras under så gott som alla övningar.

Alla telefoner och klockor samlades in för att ytterligare påverka psyket av att inte veta vad klockan är eller hur länge olika övningar pågått.

Under helgen kom inga moment att meddelas i förväg. Däremot fick deltagarna reda på att även föda skulle komma att begränsas till tre liter vatten och 200 gram soppa per person. I samband med det lärdes det ut hur man blandar sin egen vätskeersättning, vilket gjordes i 1,5 l var.

Förmiddagen ägnades uteslutande åt fysiska övningar i backe. Första övningen var att bära en tung stock på axlarna upp och ner för backen för att avslutas med knäböj.

Därefter fortsattes det bland annat med att bära däck, såväl på axlar som med raka armar ovan huvudet.

Då aktivister i samband med bland annat demonstrationer blir utsatta för pepparspray av polis så är det en stor erfarenhet att veta hur man reagerar vid en sådan situation. Därav blev nästa övning att bli sprayade i ansiktet med detsamma.

Samtliga deltagare ställde upp sig på rad och efter att ha blivit sprayade var de tvungna att göra armhävningar och sedan anhålla om att få tvätta av sig i det nollgradiga vattnet i en intilliggande sjö.

Eftermiddagen ägnades åt att stärka samarbetsförmågan och att bygga en bår av endast material från marken och ett rep.

Därefter inleddes en tre timmars marsch i rask takt, varav hälften tillryggalades i svårt kuperad träng. När ett vindskydd nåddes och deltagarna såg fram emot lite vila, så gicks detta bara förbi för att istället fortsätta in i djupare skog där en egen lägerplats byggdes i form av vindskydd med granris som isolering på marken, då liggunderlag och sovsäck inte utgjorde en del av packningen.

Klocka 22.00 tilläts vila och soppan att förtäras. I lägereldens sken lästes skriften Den politiske soldaten.

Då temperaturen sjönk under noll blev det att ligga tätt packade i vindskyddet för att hålla värmen gemensamt. Fram till klockan 03:00 blev det som mest 15 minuter sömn på grund av kylan, då order gavs om uppstigning och rivning av lägret.

04:00 påbörjades återmarsch till utgångspunkten, där det gångna dygnet sammanfattades. Alla deltagare var trötta men nöjda med ett lärorikt dygn och stärkta av kamratskap och sina egna prestationer.

Titel:Utmanande helg i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2020-03-15 Uppdaterad:2020-03-27

Läs också: