1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Första dagen på jobbet

Det är både ett stort privilegium och ett stort ansvar när jag börjar min första dag som chefredaktör på Motståndsrörelsen.se

Det är både ett stort privilegium och ett stort ansvar när jag börjar min första dag som chefredaktör på Motståndsrörelsen.se. Behovet för denna sida har funnits under en tid och har under de senaste åren bara ökat. Journalisterna och medarbetarna på Nordfront har gjort, och fortsätter att göra ett väldigt bra jobb med mängder av bra och unika nyheter. Personer som Martin Saxlind och Simon Holmqvist är eldsjälar som lägger ner enorma mängder tid för att driva Nordfront framåt, deras idoga arbete har resulterat i att Nordfront tillhör en av de ledande plattformarna med alternativa nyheter i Sverige. Tyvärr har framgångarna med Nordfront också lett till att organisationen har fått en alltmer undanskymd plats i det stora flödet av nyheter.

Jag har ända sedan starten varit en del av redaktionen på Nordfront och har där framförallt sysslat med tekniska saker, men även skrivit en hel del artiklar. Jag har faktiskt också vikarierat som chefredaktör på Nordfront under en tid då den ordinarie redaktören satt i fängelse för yttrandefrihetsbrott. Förutom att ha varit en del av redaktionen på Nordfront under många år så har jag under drygt ett och ett halvt år varit samordnare för Nordiska motståndsrörelsens nästen i Sverige. En position som gör att jag förmodligen är den person som har den bästa inblicken i vad aktivisterna i organisationens svenska avdelning sysslar med. Denna inblick kommer att underlätta arbetet med att driva denna sida framåt.

Tillsammans med mig i redaktionen har jag ett gäng talangfulla och kompetenta nästeskorrespondenter. En del av dem är personer som jag inte har haft privilegiet att arbete med tidigare och en del andra känner jag mycket väl och har arbetat med under många år. Korrespondenternas uppgift i redaktionen blir primärt att lyfta fram händelser och aktiviteter i sina respektive områden. Så här har vi ett ypperligt tillfälle för varje näste att både synas och höras på ett mer framträdande sätt än vad som varit möjligt förut.

Vad kan vi då förvänta oss med Motståndsrörelsen.se under den närmsta tiden? Först och främst kommer vi i redaktionen att ha en kortare period med tillvänjning av den nya plattformen och arbetssättet. När denna inlärningsperiod är över så kan vi börja producera som förväntat. Jag har även en del tankar i om hur vi kan förbättra Motståndsrörelsen och upplevelsen för läsarna, till exempel: Mer fokus på film, fler korta och enklare filmklipp från hela landet. Jag har även en hel del andra idéer som jag inte kommer att avslöja riktigt ännu. Men utvecklingen av både plattformen och hur vi arbetar är någonting som kommer att ske fortlöpande.

Välkommen till Motståndsrörelsen.se!

Titel:Första dagen på jobbet Författad av:Robert Eklund Publicerad:2020-03-30 Uppdaterad:2020-03-30

Läs också: