1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Hedrande av Gösta Hallberg-Cuula

Tisdag 14 april hedrade Näste 1 sedvanligt Gösta Hallberg – Cuula i Stockholm.

Redan under natten mot 14 april befann sig aktivister från nästet för att vakta hjältens grav, då den vid tidigare år blivit skändad och vandaliserad av vänsterextremister.

Tisdag kväll samlades således aktivister och medlemmar, för att i procedur med kransbärare i täten följd av fanbärare med såväl svenska, finska som Nordiska motståndsrörelsens fana, gå från kyrkogårdens entré till Cuulas grav.

Vid graven hölls ett anförande av en aktivist, vilket tog upp Cuulas insatser för nationalsocialismen och Nordens frihet både med gatukamp i Stockholm som medlem i NSAP/SSS och vid stridsfronten i Finland mot Sovjetisk kommunism. Cuula var en av de första från Sverige, som anmälde sig frivillig till Finlands försvar under Finska vinterkriget 1939. I kriget miste han sitt ena öga. Detta hindrade inte kämpen att fortsätta kampen.

1941 deltog Cuula även i Finska fortsättningskriget, där han slutligen stupade vid Svirfronten 1942. Hedrandet avslutades med en tyst minut för den fallna hjälten och med orden:

Gösta Hallberg – Cuula, Närvarande!

Titel:Hedrande av Gösta Hallberg-Cuula Författad av:Näste 1 Publicerad:2020-04-20 Uppdaterad:2020-04-20

Läs också: