1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste 3 på Kullaberg

Kuperad vandring med tältövernattning i Sveriges tredje Näste

Tidigt på Lördagen den 23 maj samlades delar av kampgrupp 301 i Arild för att påbörja vandringen västerut mot Kullens fyr som ligger belägen längst ut på Kullabergsudden i nordvästra Skåne.

Trots packning för hela helgen och varmt väder höll aktivisterna ett bra och hastigt tempo i den kuperade terrängen.

Eftersom att första man i vandringsleden höll fanan högt tog ingen människa miste om vilka motståndsmännen var, vilket inte bara resulterade i saluter från andra vandrare utan även i en och annan pratstund med sympatisörer.

På flertalet ställen längs vägen bjöd vandringsleden på vackra utsikter där man både fotograferade och fyllde på med välbehövlig vätska.

När slutdestinationen var nådd och tält slagits upp, tränade man på hur man använder både tourniquet och förstahjälpen-förband.

Det tränades även på olika lyfttekniker och hur man på ett korrekt sätt håller en fana vid diverse tillställningar. När kvällen var ett faktum, energin var låg och alla var hungriga avnjöts en god middag till solnedgången.

Nästa dag vaknade aktivisterna upp till något sämre väder, nämligen regn och blåst. Detta hindrade hursomhelst inte en snabb ihoppackning av tältet och en tidig avmarsch mot samlingsplatsen.

Film från vildmarksaktiviteten:

Efter att aktiviteten var avslutad kände sig samtliga stärkta och nöjda över att åter igen fått uppleva Nordens vackra natur.

Ansök till Nordiska motståndsrörelsen och vandra i Nordens natur under tyrrunefanan du också!

Titel:Näste 3 på Kullaberg Författad av:Naste 3 Publicerad:2020-06-04 Uppdaterad:2020-06-07

Läs också: