1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktiviteter för mångkulturens offer i hela landet

I veckan har Nordiska motståndsrörelsens aktivister bedrivit kamp med temat "White lives matter" i hela Sverige.

Denna vecka har Nordiska motståndsrörelsen uppmärksammat de svenska offer för mångkulturen som blir en ständigt ökande skara. Från söder till norr har det genomförts aktivism på detta tema.

Näste 1

I Näste 1 har aktivister satt upp banderoller i huvudstaden.

Under lördagen sammanstrålade aktivister i för att dela ut flygblad om svenskfientlighetens offer i centrala Stockholm under temat ”White lives matter”.

Näste 5

Under veckan har affischer satts upp i bland annat Avesta och Grängesberg.

Lördagen den 27 juni var det dags för offentlig aktivitet på samma tema. Kampgruppen tog sig därför till Lindberghallen i Djurås beläget i Gagnefs kommun.

Man ställde där upp med både banderoll och fana.

Vid ett tillfälle höll en lokal lustigkurre upp en tändare mot en fana, men smet snabbt iväg efter att ha blivit verbalt tillrättavisad.

Förutom detta fördes en hel del diskussioner på plats, som vanligt med både positiv och negativ respons.

Näste 6

Under veckan har basaktivism genomförts i Luleå, Umeå och Skellefteå där affischering stod på schemat. I Luleå genomförde även en offentlig banderollaktion vid ett av stadens handelsområden.

Luleå
Luleå
Umeå
Skellefteå

På lördagen genomfördes en offentlig flygbladsutdelning i Skellefteå. Dagen till ära hade det tropiska vädret avtagit och det var en behaglig temperatur i den västerbottniska staden. De medhavda flygbladen gick åt i en snabb takt och budskapet mottogs i de flesta fall positivt.

Näste 3

I Näste 3 sattes det upp flertalet banderoller och affischer natten till Torsdag den 25/6. Budskapet på banderollerna var ”Tommie Lindhs life matters” och ”White life matters”.

Det sattes bland annat upp banderoller på en järnvägsbro över E6 i Helsingborg.

I Vellinge sattes det upp affischer för att hedra Tommie Lindh och andra klistermärken med Nationalsocialistiska budskap. Liksom i Helsingborg och på flera andra orter hängdes det även upp banderoller i och runtom Vellinge.

Vid tolvtiden på lördagen den 27 juni vecklades tyrrunefanorna ut och Näste 3s första offentliga flygbladsutdelning för sommaren inleddes. Staden som intogs var Helsingborg som denna dagen var lika full av folk som vanligt.

Det diskuterades med sympatisörer och flygbladen gick åt.

Efter cirka en timme dök en polisman upp som höll sig ganska passiv innan han begav sig därifrån. En misstänkt sojapojke passade på, när polisen var i närheten att beklaga sig över att han blev filmad och påstod att det var olagligt. Detta besvarade polismannen med att säga ”Om du inte vill bli filmad kan du gå härifrån” något som sojapojken, något bekymrad och kränkt också gjorde efter ett tag.

När aktivisterna kände sig färdiga beslutade den ansvariga på platsen att aktiviteten skulle avslutas. Nöjda, belåtna och något solbrända begav de sig därefter hemåt.

Näste 7

Under veckan har Näste 7 bedrivit basaktivism för att hedra offren för mångkulturen i form av affischeringar och banderolluppsättningar på flera orter i nästet. Man hade även offentlig aktivism under lördagen.

Under lördagen genomfördes två offentliga flygbladsutdelningar där man informerade förbipasserande om mångkulturens offer. Först i Ljungby, sen i Värnamo.

På plats i Ljungby började man dela ut flygblad och ställa upp med banderoll med texten ”White Lives Matter”. Efter ungefär en timme dök polisen upp för att ställa några frågor till motståndsmännen. Oturligt nog för polisen visste ingen av motståndsmännen svaren på dessa frågor.

Ljungby

Efter ett tag åkte man vidare till Värnamo där man ställde upp med banderoll och började dela flygblad. Motståndsmännen möttes av många tummar upp från förbipasserande bilister.

Värnamo

Näste 8

Basaktivism har genomförts i Näste 8, där man har satt upp affischer på temat ”White Lives Matter”.

Aktivister från nästena 8 och och 5 inledde lördag 27.6 dagens offentliga flygbladsutdelning utanför IKEA i Linköping. Fanbärare ställde upp och flygblad med budskapet White Lives Matter började delas ut.  Tempot var trots hettan högt och åtskilliga passerande intresserade sig för motståndsmännens budskap. Många påpekade att det våld som utövas mot svenskar och av främlingar känns väldigt nedtystat i samhället överlag. Aktivisterna kände att de tillfredsställde många svenskars behov att få tala ut. En vakt försökte förgäves övertala motståndsmännen att de inte hade rätt att stå och dela ut flygblad på platsen.

Fanbärare utanför IKEA i Linköping
Linköping

Näste 2

Lördagen den 27 juni befann sig Näste 2s kampavdelning på Borås gator med flygblad som belyste ett axplock av alla de svenskar som berövats livet av rasfrämlingar. Budskapet mottogs väl av de boende i Borås.

Det har även satts upp mängder med affischer i nästet bland annat i Kungälv, Varberg och Göteborg.

Titel:Aktiviteter för mångkulturens offer i hela landet Författad av:Redaktionen Publicerad:2020-06-27 Uppdaterad:2020-06-28

Läs också: