1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte ute i det fria

Lördagen den 11 juni var det månadsmöte i Näste 6. Detta möte blev lite ovanligt då det genomfördes utomhus tillsammans […]

Lördagen den 11 juni var det månadsmöte i Näste 6. Detta möte blev lite ovanligt då det genomfördes utomhus tillsammans med ett föredrag och en skogsövernattning.

Utanför Skellefteå ligger ett naturområde som kallas Havsvågen. Detta är känt för sitt stora klapperstensfält. Detta område som är ungefär en hektar stort bildades för flera tusen år sedan när havsytan var här uppe. När inlandsisen låg över norra Europa pressades jordytan ner och bränningarna på strandkanten spolade bort finare material vilket lämnade de större stenarna som man nu ser här.

Man har även funnit fornlämningar i klapperstensfältet, några märkliga gropar och en så kallad stenugn. I stenugnen har man kanske rökt kött men vad groparna använts för vet man väldigt lite om, möjligtvis användes de som ett slags förråd.

Uppe vid detta klapperstensfält finns även en liten grillstuga där det planerades att Martin Saxlind skulle hålla ett föredrag om självförsvar. Problemet är bara att det inte finns någon ström där ute vilket kampgruppen enkelt löste genom att medföra ett nyinköpt elverk. Efter lite donande med detta och annan elektronisk utrustning var det så dags för Martin att hålla sitt föredrag.

Föredraget bestod av både teoretiska och praktiska delar och efter halva den teoretiska delen tog man paus för middag. Måltiden utgjordes av det som deltagarna själva hade medtagit vilket resulterade i varierande maträtter.

Här var korv populärt men även soppor av olika slag men han som bräckte alla stekte en rejäl köttbit och bakade några lappkakor över elden och jag antar att han blev mest mätt av alla. Även de fyrbenta deltagarna fick äta men om de också blev mätta är svårt att avgöra, glupska som dessa var.

Efter att maten hunnit smälta något bestämde man sig för att ta en skogspromenad till något lämpligt område där de praktiska delarna av föredraget skulle kunna genomföras. Man hittade platsen efter en gammal gård där det var plant och Martin började den praktiska delen med några enkla övningar i fallteknik för att sedan avancera till lite grepp och avvärjande övningar.

Nu hade dock klockan hunnit ikapp gruppen som begav sig tillbaka till stugan och reste sina tält och det medtagna militärtältet. Efter ytterligare utspisning och förberedelser inför natten avslutades kvällen med de sista delarna i föredraget.

När klockan krupit över midnatt kröp alla in i sina tält och militärtältet. Som tur var blev det en relativt sval natt så myggen lyste i stort sett helt med sin frånvaro vilket gjorde att de flesta kunde få sig en god natts sömn.

Dagen efter började med ett strålande väder, kaffe och frukost innan lägret bröts och deltagarna samlade ihop sin utrustning.

Nästet tackar Martin Saxlind för ett informativt och bra föredrag. Troligtvis är detta inte det sista månadsmötet som genomförs ute i det fria. Det återstår bara att se vem som blir näste föredragshållare ute i skog och mark.

Titel:Månadsmöte ute i det fria Författad av:Naste 6 Publicerad:2020-07-19 Uppdaterad:2020-07-18

Läs också: