1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Friluftsaktivitet i Näste 4

Lördagen den 01/08 samlades medlemmar ur Näste 4 i Örnsköldsvik för att hålla månadsmöte och njuta av höga kustens natur.

Det hela inleddes med samling följt av gemensam lunch och möte innan man packade ihop sig och påbörjade promenaden till lägerplatsen. Vandringen var lagom ansträngande med upp- och nedförsbackar, men även mycket skönhet, bär, svamp och annat längs vägen. Några exempel följer nedan:

En kamrat fann ett tämligen nyömsat ormskinn.
Anmärkningsvärt besynnerligt sammanvuxen tegelsopp.
Stolta vandrare.

Man såg även rovfåglar och fann en fin karljohanssvamp som plockades till middagen. Väl framme inackorderade man sig i en stuga som stod till allmänhetens förfogande, tog ett dopp i Östersjön och gjorde upp eld. Det hölls även en genomgång av en s.k. bug-out bag eller ”bob” och hur man effektivt packar en sådan.
Man språkade med andra förbipasserande vandrare, umgicks och lagade mat över öppen eld.

Omelett, korv, och egenplockad svamp.

En lång, trevlig kväll och en god natts sömn senare var det dags att packa ihop sig för att dra sig hemåt igen. Vandringen var trevlig trots att det då hade börjat regna. Väl tillbaka i Örnsköldsvik åt man gemensam lunch innan man skildes åt och reste hemåt. Något mer upplyftande än en tur i vår sköna natur är svårt att tänka sig.

Titel:Friluftsaktivitet i Näste 4 Författad av:Anders Gudmarsson Publicerad:2020-08-09 Uppdaterad:2020-08-09

Läs också: