1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig aktivitet i Göteborg

På lördagsförmiddagen intogs Göteborgs gator av aktivister från näste 2 och näste 7.

Lördagsmorgonen den 15/8 samlades medlemmar och aktivister från Näste 2 i Göteborg för en heldag fylld med nationalsocialistisk kamp. Man delades in i grupper där vissa grupper delade flygblad till hushåll och andra satte upp banderoller på broar över motorvägarna E6 och E20 i centrala Göteborg. Strax över 1000 flygblad delades ut till bostäder runt om Göteborg och ett 10 tal banderoller sattes upp. När grupperna var klara med sina uppgifter begav man sig hem till en aktivist där det bjöds på frukost i väntan på dagens nästa moment.

När alla var redo så begav man sig återigen sig ut på Göteborgs gator tillsammans med några gäster från Näste 7 för en offentlig flygbladsutdelning. Ett 20-tal motståndsmän stod nu uppställda på Avenyn i Göteborg i strålande solsken.

Trots värmen var det ändå en del människor som tagit sig in till stan denna dag och många gav positiva reaktioner när de såg att Nordiska motståndsrörelsen var i staden, med undantag av ett fåtal gnällspikar.

Även polisen hade tydligen denna dag bestämt sig för att ha minst fem bilar på just Avenyn, något som fick förbipasserande att ifrågasätta deras prioriteringar. Polisen hävdade att motståndsmännen höll i en så kallad ”olaglig sammankomst” även fast det är helt lagligt att hålla en opinionsbildning utan att söka något tillstånd.

Efter ca en timma på Avenyn rörde man sig vidare mot Domkyrkan i förhoppning om att det skulle vara mer folk i rörelse där, något som visade sig stämma. Man hann knappt ställa upp sig innan diskussionerna med göteborgarna var igång. Många nyfikna personer diskuterade med aktivisterna om allt ifrån problemen med globalism till hur en framtida nationalsocialistisk stat skulle fungera. Även här var det också såklart en del gnällspikar och även några gapande rasfrämlingar som dock inte ville stå kvar och gapa när de märkte att aktivister rörde sig emot dom istället för att backa. En del människor kom även fram för att ta bilder och skaka hand med aktivisterna med uppmaningar att fortsätta kämpa för vår sak.

Efter nästan två timmar vid domkyrkan med många flygblad utdelade beslöt man sig för  att avsluta dagens aktivitet. Dagen ses som lyckad och man kommer definitivt att återkomma till Göteborgs gator inom en snar framtid.

Titel:Offentlig aktivitet i Göteborg Författad av:Naste 2 Publicerad:2020-08-22 Uppdaterad:2020-08-22

Läs också: