1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Skogsvandring i Norrbotten

Medlemmar och sympatisörer vandrade i Storhuvudets naturreservat.

På morgonen lördagen den 25:e oktober samlades medlemmar, familjemedlemmar och sympatisörer i Boden för att gemensamt utföra en vandring i vacker norrbottnisk natur. 

Målet för dagen var att vandra i Storhuvudets naturreservat och bestiga ett av reservatets bergstoppar. Platsen valdes för att det är ett av Norrbottens artrikaste områden som länge varit förskonat från att stympas av skogsindustrin, med resultatet att många av träden har hundratals år på nacken och får leva och dö som en del av det naturliga kretsloppet. Storhuvudet är därmed en av ett fåtal och minskande platser som finns kvar där man kan uppleva en äkta och välmående nordisk natur. Naturreservatet saknar också stigar och byggnader, vilket förhöjer upplevelsen av att känna sig frånkopplad från den moderna så kallade civilisationen. 

Färden mot reservatet inleddes med bil från staden. När man började närma sig målet så blev underlaget väldigt svårframkomligt då det rörde sig om smala skogsvägar täckta av ett par decimeter snö. Då beslutades det att vi skulle lämna bilarna och ta oss den sista biten till fots.  

Planen var att följa vägen så långt upp vi kunde, men då vi efter en stunds vandring såg ett av bergen komma upp på vår högra sida valde vi att avvika in i den ospårade terrängen och bestiga berget. Det tog en del diskussioner för att övertala alla deltagare om att det var det bästa beslutet, då bergssidan var väldigt brant och inte såg så inbjudande ut men till slut gick den norrbottniska envisheten segrande ur striden och hela sällskapet började med raska steg att traska genom snön uppför branten. 

Den smått mödosamma bestigningen blev en extra stor utmaning för de som hade ryggsäcken full med ved eller bar småbarn på axlarna, men till slut kom belöningen när man nådde toppen som bjöd på en mycket vacker utsikt över en sjö och den omkringliggande naturen. Snabbt gjordes det upp en eld man samlades runt för grillning och givande samtal. Efter avslutad måltid kokades det kaffe över den öppna elden innan det blev dags att börja röra sig nedåt mot bilarna igen. 

När man hade kommit fram till bilarna så hade det hunnit bli eftermiddag och ett nöjt sällskap konstaterade att det får bli ett återbesök i reservatet under sommartid. 

Titel:Skogsvandring i Norrbotten Författad av:Naste 6 Publicerad:2020-10-26 Uppdaterad:2020-11-02

Läs också: