1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Radiochefen talade om aktivism på Näste åttas månadsmöte

Månadsmöte och föredrag med Fredrik Vejdeland i näste 8.

Söndag 8/11 sammanstrålade aktivister och medlemmar i Näste 8 för oktober månads möte, som hölls något senare i månaden än vanligt. Dagen inleddes för aktivister och hugade medlemmar med en energiboost och härdning i form av kampsportsträning utomhus i den matta novembersolen.

Andra föredrog att börja dagen på ett lugnare sätt och dök – liksom några långväga resenärer – upp lite senare på förmiddagen lagom till det omistliga mötesfikat.

Farligt goda

Några kamraters krasslighet gjorde att uppslutningen liksom förra månaden inte var hundraprocentig. De sjukfrånvarande var dock inte samma individer som tvingades stanna hemma förra månaden.

Nästet hade dagen till ära finbesök av radiochefen och riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland, som kommit på ett av sina sällsynta besök i dessa delar av landet. Efter fikat äntrade han podiet för ett föredrag på temat Annan aktivism. Utrymmet medger här endast några smakprov från presentationen.

Fredrik Vejdeland talar om nya former av aktivism.

En ny tid kräver delvis nya kampmetoder, förklarar Vejdeland. Meningen är inte att vi ska sluta bedriva sådana aktiviteter som hittills varit vårt huvudfokus: basaktivism och offentliga flygbladsutdelningar är fortfarande fullt legitima och effektiva kampmetoder.

Medan basaktivismen visar närvaro, stärker den egna gruppen och ger möjlighet till massdistribution av propaganda, inspirerar den offentliga aktivismen till mod och visar på styrka.

Gatunärvaron är alltid essentiell för en revolutionär organisation. När det gäller större tillståndsgivna demonstrationer är framtiden dock oviss.

Gatunärvaro är A och O för en revolutionär organisation.

Aktivismen behöver däremot generellt vidgas och bli mer kreativ. Samtidigt finns för samtliga av de nya formerna av aktivism, som Vejdeland beskriver, förklarar han, också exempel från rörelsens förflutna .

Vejdeland delar in de nya kreativa typerna av aktivism i huvudgrupperna Svar på tal-aktioner och Symboliska aktioner.

Exempel på den förra typen är torgmöten och flygbladsutdelningar som kommenterar en aktuell händelse. Ett annat exempel är mer våghalsiga så kallade Skorzeny-aktioner, som kan innefatta t ex repellering nedför en hög byggnad. Ett tredje exempel är våldsrelaterade aktioner såsom nattvandringar eller en förevisning av hur en viss aktuell brottsling rättmätigt bör bestraffas.

Träning i annat näste inför Skorzeny-aktivism

Exempel på Symboliska aktioner kan vara Sociala aktioner som till exempel soppkök för utsatta svenskar eller Trollaktioner, där man till exempel med en affisch kungör en folkförrädares verkliga budskap, till skillnad från de lögner om vad han vill uppnå, som står listade på den officiella affischen.

Föredraget inspirerade till frågor och livliga diskussioner, där flera gav uttryck för den inspiration som Vejdelands ord väckte.

Tur var det att arrangörsgruppen därefter serverade middag, för nu hade motståndsmännen och -kvinnorna blivit hungriga.

Efterlängtad måltid

Efter middagen följde själva medlemsmötet, där nästeschef Jimmy Thunlind började med att läsa upp ett brev, som nästet avser skicka till den mordanklagade – men oskyldige – amerikanske sjuttonåringen Kyle Rittenhouse som sitter frihetsberövad.

Nästeschefen talar.

Oktober månad har i Näste 8 sprudlat av aktivitet i form av basaktivism, vildmarksaktivitet, träningar, studiecirklar, propagandatillverkning samt – för några – en offentlig aktivitet i Berlin.

Planeringen för kommande månad utlovar fortsatt idogt kamparbete.

Är du redo att stå upp för ditt folk? Är du en av alla som attraheras av Nordiska motståndsrörelsens nya kampformer? Skicka in din ansökan om medlemskap!

Titel:Radiochefen talade om aktivism på Näste åttas månadsmöte Författad av:Redaktionen Publicerad:2020-11-14 Uppdaterad:2020-11-16

Läs också: