1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Banderolleraktioner i Näste 4

Under söndagen den 6 december genomfördes en rad banderollaktioner i Näste 4.

I och runt omkring Sundsvall, ställde flera grupper upp sig både vid köpcentret Birsta och på broar över E4:an.

På banderollerna syntes flera olika sunda budskap.

Ett par grupper ställde upp med banderoller på broar över E4 söder om Sundsvall, där många bilister visade sin sympati genom att vinka och tuta glatt. Även flera av de som promenerade över broarna stannade till och ställde nyfikna frågor på budskapet.

En av de grupper som försågs med banderoller placerade sig vid Birsta handelsområde. Där aktivisterna stannade kvar en timme. Efter en stund fick de den kanske bästa reaktionen under dagen, av en person som körde förbi motståndsmännens banderoller, med nervevad ruta och armen i en möjligt olaglig vinkel medan en lika olaglig hälsning utropades.

Under vistelsen var även de övriga trafikanternas reaktioner i stor majoritet positiva med både tutningar och tummar upp.

Hudiksvall.

Samtidigt som aktionerna i Sundsvall ägde rum, utspelade sig likadana aktiviteter i både Hudiksvall och Söderhamn.

Söderhamn.

I Söderhamn utgjorde polisen en stor trafikfara när de mitt på motorvägen körde i snigelfart för att fotografera aktivisterna och dess banderoller.

De fortsatte sedan deras färd upp till bron på en cykelväg. Väl framme vid aktivisterna slogs blåljusen på och de försvann betydligt snabbare än de kommit.

Under dagen genomfördes aktioner på fem platser i Näste 4 och flera banderoller fästes på broar utöver de platser där de olika grupperna genomförde aktioner under flera timmars tid.

Titel:Banderolleraktioner i Näste 4 Författad av:Naste 4 Publicerad:2020-12-08 Uppdaterad:2020-12-08

Läs också: