1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

20 år sedan mordet på Daniel Wretström

På 20-årsdagen av mordet på Daniel Wretström har Nordiska motståndsrörelsen genomfört aktivism på flera orter.

Lördagen den 9 december år 2000 blev den blott 17 år gamle Daniel Wretström brutalt överfallen av ett mångkulturellt gäng i Salem strax utanför Stockholm. Överfallet övergick från misshandel till vad man närmast kan beskriva som en utdragen tortyr som avslutades med att en av gärningsmännen, Khaled Odeh knivhögg den unge pojken ett stort antal gånger.

Det brutala dådet hade föregåtts av en lång och omfattande kampanj från ett enat etablissemang där nationalister hängdes ut och blev utpekade som den stora faran i det svenska samhället.

Idag, på 20-årsdagen av mordet har Nordiska motståndsrörelsen genomfört aktivism på ett flertal orter för att uppmärksamma mordet och visa systemet att vi inte glömmer eller förlåter dem för deras svek mot folket.

I Stockholm hedrade aktivister från Näste 1 minnet av Daniel Wretström. Kvällen inleddes med en banderollaktion över Fredhällstunneln i Stockholm, där en stor banderoll med texten; ”Vi glömmer aldrig Daniel Wretström” sattes upp och bengaler tändes för att dra mer uppmärksamhet kring aktionen.

Därefter begav man sig till mordplatsen i Salem där en minnesstund hölls, marschaller tändes och en banderoll, ”Daniel Wretström vila i frid”, hölls upp. Minnesstunden avslutades med ett tal av en aktivist om mordet och de händelser som föranledde det.

Aktivister från Näste 1 hedrar Daniel Wretström på mordplatsen i Salem

Efter detta avslutades kvällen med att ytterligare två banderoller sattes upp i anslutning till E4.an.

Aktivism i Lilla Edet till stöd för Daniel Wretström

Aktivism har också genomförts under natten i Västerås där aktivister bland annat har hållit tal i ett flertal bostadsområden. Man har även satt upp banderoller, klistermärken och delat ut flygblad till hushåll.

I Göteborg samlades delar av näste 2 för att utföra en banderollaktion där man hedrade den fallna Daniel Wretström. Aktiviteten utfördes vid en bro nära Liseberg där E20 och E6:an passerar. Ett flertal glada bilister tutade och vinkade för att visa sympati för den fallne Daniel Wretström. Polisen kom förbi och kollade läget utan att störa aktionen.

Även i Kungälv bedrevs det under onsdagskvällen aktivism för att hedra Daniel Wretström. Många klistermärken sattes upp för att påminna Kungälvsborna och politikerna om hans öde. En stor del av centrala Kungälv fick ta del av detta budskap, även stadshuset.

I kommunerna Borås, Ulricehamn och Tranemo har även där aktivism utförts till minne av martyren Daniel Wretström.

Tranemo.
Ulricehamn.
Borås.Titel:20 år sedan mordet på Daniel Wretström Författad av:Redaktionen Publicerad:2020-12-09 Uppdaterad:2020-12-18

Läs också: