1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Simon Lindbergs nyårstal 2020

Traditionsenligt kommer här ett nyårstal från Simon Lindberg, ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, som summerar och reflekterar över det gångna året 2020.

Listen to ”Simon Lindbergs Nyårstal 2020” on Spreaker.

Några av aktionerna som berörs i talet:

Talet i skriftform:

God afton alla som lyssnar! Vi är nu på den sista dagen av det första året på tjugotalet. Det är alltså nu den 31 december år 2020, och det har blivit dags för mig att på sedvanligt maner avsluta året med några ord till er. I viss mån kommer ni känna igen detta nyårstal från tidigare år, då också 2020 varit ett år fullt av radikal nationell kamp, men på många andra vis har också mycket med 2020 varit annorlunda.

Att år 2020 har varit ett annorlunda år tror jag faktiskt att hela det nordiska folket kan intyga, och det alldeles oavsett vilka politiska åsikter man har. Utbrottet av Covid 19, etablissemangets enorma hajp kring viruset och systemets många utlysta restriktioner har givetvis inte heller lämnat Nordiska motståndsrörelsen oberörd. Tvärtom, har också vi genom allt detta ställts inför ett mycket utmanande kampår.

Det tydligaste exemplet är att vår fina tradition av att hylla den nordiska arbetaren med storslagen demonstration den 1 maj, i år fick avbrytas då vi tvingades ställa in den planerade och utannonserade demonstrationen i Uppsala. Eller vi tvingades åtminstone skjuta upp den på obestämd framtid, för givetvis ska vi äga Uppsalas gator i sinom tid. Var så säkra.

Allt runt Corona har också lett till ordentligt minskad offentlig aktivism då vi medvetet valt att tona ned på detta under året med anledning av den mindre mängden folk som rört sig på gator och torg. Det har lett till minskad medieuppmärksamhet då löpsedlarna istället fyllts med Corona-relaterade nyheter. Vi har faktiskt också haft något svårare att rekrytera nya medlemmar, troligtvis i en kombination av allt det tidigare nämnda och att folket följt restriktionerna och därför undvikit nya kontakter. Överlag kan det sägs att allt runt Corona tycks ha passiviserat folket ytterligare. Gjort de mer systemvänliga. Åtminstone tillfälligt och till synes, för under ytan bubblar det nog ännu häftigare än förr.

Även om det är fantastiskt kul att kunna rapportera om aldrig tidigare skådade framgångar och aktivitetsrekord efter årets slut och detta inte kommer att bli fallet i år, så ska det ändå sägas att Nordiska motståndsrörelsen aldrig har agerat med kortsiktighet i åtanke. Vårt mål har aldrig på något kapitalistiskt maner varit evig tillväxt och ökning varje år – utan istället har vårt mål ända sen grundandet 1997 varit att segra i slutändan och att bygga den rörelse som behövs för att lyckas med det.

Kampens vara eller inte vara handlar därför såklart inte på något vis bara om år 2020 och på sikt är jag faktiskt fortsatt 100% övertygad om det jag skrev i min artikel i mars; eftergifterna av Corona kommer bli allvarliga och dessa nya sämre tider kommer att gynna oss. Om tiderna blir riktigt svåra kommer det gynna oss rejält.

Inom en femårsperiod kan jag i stort sett garantera er att Nordiska motståndsrörelsen kommer stå starkare än någonsin förut. Hur starka är upp till omständigheterna och hur bra vi kan nyttja dem, men starkare än nu – absolut. Här och nu idag handlar det dock om att fokusera på det vi kan, det vill säga på optimering så att vi står redo för denna förväntade tillväxt och på att rida ut stormen som råder här och nu.

Så utebliven stordemonstration, mindre offentlig aktivism, något färre rekryter och inget nytt aktivitetsrekord. Med dessa svarta piller levererade kan jag ändå gladeligen meddela att vi givetvis varit långt ifrån inaktiva år 2020 och att det faktiskt finns otroligt mycket av godo också att hitta på när året gås igenom. Vi har även detta år varit Nordens överlägset mest aktiva nationella organisation med flertalet aktiviteter dagligen i alla delar av vårt vackra Norden. Tusentals aktioner är genomförda och i snitt har det ändå genomförts 1,5 offentlig aktion i veckan bara i Sverige. Trots stängda gränser och karantän lyckades vi också närvara i både Berlin och Sofia för att stödja våra kamrater i Der Dritte Weg och den numera förbjudna organisationen BNS.

Jag sa att 1 maj-demonstrationen fick skjutas upp. Under första maj anpassade vi oss istället till det rådande läget och sände våra tal digitalt samtidigt som det affischerades i massvis av städer i hela Norden. Den värdigaste aktionen dagen till ära skedde dock i huvudstaden där aktivister utklädda till byggarbetare mitt på ljusa dagen klättrade upp och satte upp en banderoll hos de arbetsföraktande fackpamparna på LO-högborgen.

En del rekord har faktiskt också slagits. Vi har under året hållit torgmöten med tal i fler städer än någonsin tidigare. Bland dessa kan särskilt det i Härnösand till minne av den fallne nationalisten Tommie Lindh, blixtdemonstrationen i Örebro under temat White Lives matters och det i Kungälv för att hedra mördade Anna-Lena Lerne nämnas. Under det sistnämnda genomfördes också en spontandemonstration genom Kungälvs ghetto.

Vi har firat Yom Kippur med pompa och ståt genom att Norden över uppmärksamma judefrågan genom affischer och flygblad, men också med flertalet offentliga aktioner där de utanför synagogerna i Oslo och Norrköping verkligen sticker ut.

Vi har utöver dessa saker genomfört en hel del andra konfrontativa aktioner så som uthängningen av den folkfientliga familjen Strand i Vellinge, dokumenterande och konfrontationer under en Black Lives Matter-aktion i Umeå, en sopfördelningsaktion i Norrtälje, upphängning av en docka föreställandes en rasfrämmande kvinnomördare i centrala Uddevalla, avspärrningar av pedofila sagostunder i Nyköping, bojkottsaktioner mot SAS i både Norge och Sverige och offentlig aktion utanför biblioteket i Sjöbo när näthatsgranskaren, tillika djurplågaren Tomas Åberg skulle hålla föredrag.

Vi har för första gången någonsin arrangerat tre stycken mycket lyckade interna rikssamlingar under ett och samma år istället för två som tidigare. Vi har arrangerat de lite tuffare Kampdagarna exklusivt för våra aktivister, de informativa Organisationsdagarna för alla medlemmar och Nordendagarna där familjerna stod i centrum med hoppborg och knattedisco.

Sen har vi givetvis nyttjat Corona på de vis vi kan, genom specialframtagna flygblad och affischer, torgmöte utanför riksdagen och kanske framförallt genom det nya greppet Coronabunkern där vi under några intensiva veckor verkligen fick testa oss själva när det kommer till vår radiokapacitet då vi dagligen höll fullspäckade program. Ett lyckat test som garanterat kommer ge utdelning i annan form i framtiden.

Vi har faktiskt också haft fler tuffa vildmarksaktiviteterna än någonsin tidigare under ett och samma år, där femdagarsvandringen i Sarek får stå som kronan på verket.

Under året har det också tagit stora kliv framåt med skrivbordsnazismen. Greenpilled har släppt den bästa versionen av Adolf Hitlers Mein Kampf på svenska som någonsin sett dagens ljus och det har gjorts ytterligare en kulturgärning genom att trycka Anton Holzners Bemästra Livet.

Den mycket uppskattade podcasten Aristogenesis har lanserats och Leadership perspective har verkligen tagit fart. Sen även om givetvis inte Motståndsrörelsen har någonting med det att göra vill jag också nämna lanseringen av de mycket intressanta projekten Avmaskerat.com och HMF-medaljen.

Året avslutades på topp med flera lyckade aktioner genomförda i folkgemenskapens tecken genom utdelande av mat och kläder till utsatta nordbor. Extra eloge får här vår danska gren för den mycket väl genomförda aktionen i Århus.

I Danmark har vi också brutit igenom Corona-dimman och faktiskt fått en hel del medieuppmärksamhet. Inte bara sådan kopplad till domen mot Jacob Vullum Andersen utan också genom genom två hyfsat objektiva dokumentärprogram i Dansk radio DR P1.

I Norge och på Island kämpas det på i oförminskad takt med flera goda aktioner och även i Finland har massvis av numera olagliga tyrrunor prytt gator och torg. Detta tillsammans med den goda mycket kontakt vi fortsatt har med ännu icke olagligförklarade nationella organisationer i landet gör att jag med all säkerhet kan säga att kampen för ett fritt nationalsocialistiskt Norden fortgår också där.

Internationellt har vi uppmärksammats bland annat genom en intervju i tv-kanalen Al Jazera och genom en rysk informationsfilm som gått viral på VK.com.

Sammanfattningsvis kan det alltså sägas att vi även detta år nått ut till och påverkat massvis av människor i en positiv riktning och sett till att kampen för vårt folk allt jämnt gått framåt.

Som ett av många kvitton på organisationens framåtskridande de senaste åren har vi under 2020 också ägnat otroligt många dagar i domstolen med blandat resultat. Såväl Pär Öberg som jag själv och många andra har fällts enligt förtryckarlagen hets mot folkgrupp. Kamraterna i Näste 3 dömdes till fängelse för att ha slagit tillbaka mot extremvänstern i Lund och med anledning av detta fick vi också årets bästa film producerad. I Danmark fälldes som sagt nästeschefen Jacob Vullum med obefintliga bevis för skadegörelse, i Norge friades chefen Tommy Olsen för hets mot folkgrupp. I Finland fastslogs det rättsvidriga förbudet av organisationen också i högsta domstolen. Störst och viktigast av allt är dock att vi friats också i hovrätten i de så kallade Göteborgsrättegångarna där systemet på smutsigt maner försökte förbjuda oss från att bedriva all form av aktivism i det offentliga.

Annan repression mot oss har under året kunnat skönjas genom att SÄPO legat på högvarv för att skicka in orosanmälningar till socialen mot aktivister som har barn och att Svenska akademin lämnat in stämningsansökan mot Nordfront i ett försök att hindra oss från att citera gamla nordiska litteraturlegender.

En kämpe som verkligen är värd att hylla när det pratas repression är Freddy Nerman som fick sitt nya hus nedbränt till grunden, och sen startade en insamling för att få stöd av sina kamrater och för detta fick sitt privata bankkonto nedstängt av vedervärdiga Sparbanken Syd.

Nerman står dock stadigt och lojalt, över 100,000 kr kunde trots allt samlas in och givetvis bedrevs det en hel del aktivism för att uppmärksamma Sparbanken Syds kunder om deras agerade.

Om alla motståndsmän och motståndskvinnor anammar Nermans osvikliga lojalitet och fanatiska inställning till kampen så finns det ingen tvivel om att våra fiender aldrig kommer kunna stoppa oss och att vi således kommer att segra!

Som ni mycket tydligt hör har det alltså trots allt varit allt annat än ett lugnt år, Corona må ha förändrat hur vi verkar, men det har INTE passiviserat Motståndsrörelsen, och då har jag ändå sparat en del stora saker under året som är verkligt avgörande för framtiden och det kommande årets framgångar. Ett par av de kan jag inte prata om ännu, men saker som redan offentliggjorts är dels den otroligt viktiga lanseringen av organisationens egna hemsida Motståndsrörelsen.se och dels utbytandet av chefer i flertalet nästen i Sverige.

Vad gäller Motståndsrörelsen.se är detta en verklig milstolpe som dels gör att det nu är enklare än någonsin tidigare att tillgodose sig information om organisationens verksamhet och ideologi, men också att Nordfront kunnat friskrivas och breddas upp ännu mer för att ytterligare finslipas på väg mot målet att bli Nordens ledande alternativa medieplattform. Bägge dessa sidor kommer garanterat att utvecklas och bli ännu bättre under 2021.

Vad gäller nya nästeschefer så handlar det också om att finslipa organisationens kampkraft och hela tiden eftersträva rätt man på rätt plats. Med Byström, Sigvardsson, Thunlind, Maiala och Gerdås tillsatta är jag övertygad om att vi tillsammans med de övriga nästescheferna och att de gamla nästescheferna fått nya ansvarsposter inom organisationen, på sikt kommer ta organisationen till nya höjder. Vad dessa herrar går för på riktigt har vi också att se fram emot under 2021.

Annars under det kommande året så lär Corona-hysterin fortsätta. Repressionerna kommer knappast avta. Ännu mer säkert än dessa bägge saker är dock att Nordiska motståndsrörelsen kommer fortsätta kämpa i ur och skur, såväl som under solsken under det kommande årets alla 365 dagar. Vi nationalsocialister förstår att livet är en kamp och istället för att rygga för detta faktum så välkomnar vi det. Vi hyllar naturen och livet genom fortsatt kamp för vår rättfärdiga sak.

Tack alla som tackas bör för kampåret 2020. Tack för er lojalitet, för era insatser och för era offer. Vi fortsätter med uppkavlade ärmar också under 2021 i det hårda, men också fantastiskt roliga arbete som den nationalsocialistiska frihetskampen utgör!

Och ni som lyssnar på detta och funderar på vilka nyårslöften ni ska avge. Kanske har ni tänkt sluta röka eller börja träna. Är ni inte redan engagerade i kampen så borde ni istället detta år lova era barn och barnbarn att ni ska göra allt ni bara kan för att krossa globalismen. Väljer ni då dessutom att göra det tillsammans med oss i Nordiska motståndsrörelsen så kommer de andra självförbättringslöftena på köpet. Bli nordiska övermänniskor tillsammans med oss!

Ni som redan är anslutna kommer garanterat att växa och bli bättre människor under 2021 med det enda löftet att er ära fortsatt heter trohet och att ni således kommer kvarstå plikttroget under tyr-runefanan. Det allra bästa gemensamma nyårslöftet för oss alla och som därför också blir mitt nyårslöfte upprepar jag igen; Jag lovar att under 2021 göra allt som står i min makt för att krossa globalismen!

Jag vill annars avsluta detta nyårstal med att hedra en fallen kämpe som just levde sitt liv utifrån det löftet. Jag pratar såklart om Axel Eriksson. Låt honom finnas med vid ert bord när ni firar in det nya kampåret i afton.

Med det sagt vill jag tacka för er uppmärksamhet. Corona eller inte – leve livet och leve kampen.

Ett riktigt gott nytt år önskar jag till alla i den nuvarande och kommande skaran av kämpande folkkamrater! Gott nytt år och Hell er!

Titel:Simon Lindbergs nyårstal 2020 Författad av:Redaktionen Publicerad:2020-12-31 Uppdaterad:2020-12-31

Läs också: