1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Upplysning om folkförakt i Malung

Kampgruppen i Näste 5 begav sig till Malung för att upplysa om det förakt politikerna har för folkviljan.

Kampgruppen i Näste 5 begav sig under lördagen den 19 december till Malung för att genomföra en aktivitet kopplad till den lokala folkomröstning om vindkraft som ägde rum tidigare i år.

Resultatet blev ett nej till etableringen av en vindkraftspark, men trots detta har de lokala politikerna meddelat att man kommer strunta i resultatet och ändå driva igenom beslutet.

Därför ställe man upp sig på en bro i Malung, med en banderoll med texten ”Folket röstar – politikerna skrattar”.

Man sökte också upp lokala politiker. Den ende man fick tag i var centerpartiets lokala ordförande Pär Kindlund, som verkade tycka att det var viktigare att tvätta bilen än att svara på frågor om varför folkviljan ska köras över.

Motståndsrörelsen.se har ställt några frågor om aktiviteten till kampgruppschef Markus Nordh.

Vad har hänt i Malung och varför?

— Vi har varit i Malung och genomfört dels en banderollaktion och dels en utfrågning av lokalpolitiker. Anledningen till detta är att det hölls en folkomröstning i kommunen tidigare i år om vindkraftsetablering. Det var nej-sidan som vann men trots det så gick kommunalrådet Hans Unander ut och meddelade att kommunen skulle tillåta etableringen.

Hur var responsen från allmänheten?

— Det kändes som om Malungsborna var lite mer zombieaktiga än vad man är van vid. Det var inte så mycket respons som det vanligtvis är, varken positivt eller negativt. Det beror kanske på att de inte är vana att se oss i kommunen. Det som är positivt är att den responsen som var, var övervägande positiv.

Vid slutet av banderollaktionen beslutade sig några lokala förmågor för att skrika någonting om ”grisknullare” till aktivisterna. När man konfronterade odågorna och frågade om det var de själva som sysslar med detta fick man ett jakande svar. Exakt varför de kände sig tvungna att berätta detta för aktivisterna, som inte bett om informationen, är oklart.

En av ovan nämnda lustigkurrar, sannolikt bara mer ouppfostrad än tänd på grisar.
Titel:Upplysning om folkförakt i Malung Författad av:Naste 5 Publicerad:2021-01-07 Uppdaterad:2021-01-09

Läs också: