1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Intervju med Hampus Maijala – ny chef i Näste 7

Hampus Maijala blev under Organisationsdagarna förra året utsedd till ny Nästeschef över Näste 7 som täcker Småland och Öland.

Berätta lite allmänt om dig själv, din uppväxt och nuvarande livssituation.

Mitt namn är Hampus Maijala och jag är 27 år gammal. Jag har en uppväxt på den Småländska landsbygden, i Skirö, som man brukar kalla för Smålands trädgård, så jag har alltid haft nära till både djur och natur under min barndom och tonårstid. Idag bor jag med familjen i den lilla orten Hjältaryd.

När och hur blev du nationell och nationalsocialist? Var det en lång eller kort process?

Jag skulle säga att jag började min resa som nationell i högstadiet, då man kom i kontakt med mångkulturen och rasfrämlingar i en annan utsträckning än tidigare. Det skulle dock dröja ytterligare några år innan jag började få upp mina ögon för nationalsocialismen och vad det faktiskt innebär att vara nationalsocialist. Så jag skulle säga att för egen del så var det en ganska lång process.

Hur blev du medveten om Motståndsrörelsens existens?

Första gången jag hörde talas om Motståndsrörelsen var från nyhetsrapportering av lögnpressen. Kort därefter hittade jag till Nordfront. Så jag kan ju inte annat än att tacka dem för att de visade mig att det fanns likasinnade och möjligheter till organiserat motstånd.

När gick du med i Motståndsrörelsen och vad var det som fick dig att ansöka?

Jag blev medlem i Motståndsrörelsen på 1:a maj år 2017. Det som fick mig att ansöka var att jag ville göra skillnad. Att vara med och skapa ett sunt och friskt nationalsocialistiskt samhälle för våra efterkommande.

Hur tog personer i din närhet när det fick reda på ditt engagemang, har du förlorat någon vän eller familjemedlem?

När det kommer till personer i min närhet så vart de lite förfärade till en början, vilket inte är så konstigt då de har matats med allehanda propaganda under sina respektive levnadsår, men det vände ganska snabbt på så vis att de har kommit att acceptera mitt engagemang i Motståndsrörelsen. Idag är det ingen som säger eller yttrar något negativt och på vissa håll har det även gjort att personerna i fråga själva har börjat läsa på organisationshemsidan Motståndsrörelsen.se, och även på Nordfront.

Så nej, jag har inte förlorat någon vän eller familjemedlem på grund av mitt engagemang.

Vad är den bästa/intressantaste aktiviteten/händelsen du varit med om relaterat till kampen?

Den mest intressanta aktiviteten jag har deltagit på skulle nog vara Almedalsveckan under valåret 2018 som bjöd på sin beskärda del av intressanta händelser och diskussioner, samtidigt som man fick möjligheten att reta upp en och annan självgod demokrat med sin blotta närvaro. Men det var även en vecka full med god kamratskap.

Har du något specialintresse?

Jag har ett stort intresse för historia, så jag slukar allt jag kan som kommer i min väg i form av böcker, poddar och dokumentärer om jag får chansen.

Har du något fritidsintresse utanför kampen?

Mycket fokus ligger på kampen och familjelivet, men när jag finner tiden så förkovrar jag mig gärna i ett litet projekt jag har där jag lär mig smide.

Kan du avslöja någonting om dina planer och målsättningar med nästet?

Det finns en hel del planer, både på kort och på lång sikt. Utan att gå in allt för mycket på detaljer så kan jag säga att mycket fokus ligger på att bygga vidare på den kompetens som finns inom Nästet, samtidigt som vi kommer att använda oss av en del kreativa metoder för att nå ut med våra budskap.

Hur tränar du?

Utöver de träningar vi har inom Nästet där ett stort fokus ligger på kampsport så tränar jag Calisthenics på min fritid, då det kräver minimalt med utrustning och man kan träna i stort sett var som helst, perfekt när man är på språng eller har ont om tid.

Vilka är de bästa böckerna du läst i ditt liv?

George Orwell 1984, Sagan om ringen trilogin, samt och kanske lite kliché Min Kamp.

Vilka karaktärsdrag är viktiga hos en chef?

Några av de karaktärsdrag jag anser är de viktigaste hos en chef skulle vara följande; Integritet, empati, mod – dvs. att kunna eller att våga agera i olika situationer, att kunna kommunicera, delegera och att kunna visa tacksamhet för de arbeten som utförs.

Varför ska man gå med i Nordiska motståndsrörelsen?

Har man hjärtat på rätt plats och är villig att bidra till kampen så ska man gå med i Nordiska motståndsrörelsen då det öppnar upp helt andra möjligheter för den enskilde individen. Istället för att fäkta mot systemet på egen hand så gör du det tillsammans med dina kamrater, så du slipper bära hela bördan på dina axlar. Alla har väl hört ordspråket att en pinne är lätt att knäcka, men att ett knippe är starkt.

Så till den som sitter och funderar på att gå med i Nordiska motståndsrörelsen, tveka inte. Ta klivet!

Titel:Intervju med Hampus Maijala – ny chef i Näste 7 Författad av:Naste 7 Publicerad:2021-01-31 Uppdaterad:2021-01-29

Läs också: