1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarksövernattning i Näste 6

Lördagen den 20 mars anordnade Näste 6 en vandring med övernattning i de norrländska skogarna.

Tanken med vandringen var att gruppen för egen maskin skulle ta med sig utrustning upp på ett mindre berg för en övernattning i ett militärtält. Deltagarna och en hund samlades tidigt för avmarsch och vädret kändes någorlunda lovande även om väderleksrapporten pekade på motsatsen. Inför övernattningen packades ett militärtält med kamin på en pulka medan en andra pulka fylldes med ved, proviant och vatten.

När alla deltagare fått på sig sina ryggsäckar och pulkorna spänts fast vid en av aktivisterna och hunden begav sig så truppen ut i den norrländska naturen. Den första delen sträcktes över en sjö på en skoterled vilken till största delen bar bra.

Tyvärr bar inte leden lika bra när man närmade sig stranden på andra sidan men vad gör väl det i goda kamraters lag? Väl uppe på torra land igen togs en välbehövlig rast med varm choklad och diverse tilltugg innan färden fortsatte längre inåt land mot högre höjd.

Efter omkring 10 km nådde man så själva stigningen mot det lilla berget som var målet med vandringen. Här fick man till en början turas om att spåra då terrängen till synes var orörd men snart korsade man ett skoterspår som kunde bära gruppen den något tyngre delen av vandringen uppåt i cirka 1000 meter.

För att göra denna del av turen ännu roligare bestämde sig vädrets makter nu plötsligt för att infria prognosernas dystra utsago och det började regna. Detta lilla bakslag påverkade dock inte truppens moral utan tycktes snarare sporra deltagarna då toppen kort därpå nåddes.

Väl uppe på höjden bjöd naturen på en vacker och vidsträckt vy över trädtoppar och sjön man tidigare hade korsat. Men nu gjorde sig hungern påmind och inom kort brann en värmande eld där det tillagades enkla motståndsparisare som spisades och snart var alla mätta och belåtna.

Efter den välsmakande maten följde den självklara kaffekokningen som alltid blir ovanligt bra och välsmakande när den tillreds ute i det fria. Som vanligt fördjupade sig deltagarna vid kaffets avnjutning i diverse ämnen där både politik och livsföring kom på tal.

Efter att maten och kaffet sjunkit en smula gav man sig i kast med vandringens kanske roligaste men tyngsta uppgift, att slå upp själva förläggningen.

En lämplig plats utsågs och efter en hel del grävande insåg man att snödjupet översteg midjedjup och när platsen var anlagd nådde snövallen runt platsen närapå upp till axelhöjd på vissa av deltagarna.

Inom kort började det skymma så truppen samlades inne i tältet. Snart delade kaminen med sig av en välkommen värme där kläder och kalla lemmar kunde värmas och torkas.

Snart var det mörkt och utanför tältet bjöd natthimlen förutom starkt lysande stjärnor även på ett vackert och starkt norrsken.

Klockan började nu ticka mot midnatt och de flesta deltagarna låg nerkrupna i sina sovsäckar i den behagliga värmen från tältkaminen.

Följande dag började med ärtsoppa och smörkaffe som tillreddes på kaminen i tältet. Man upptäckte även att bröd går utmärkt att rosta direkt på den rödglödgade kaminen, en procedur som kräver viss snabbhet om brödet inte ska bli alltför hårt rostat.

Om vädret dagen innan bitvis var en besvikelse startade denna dag med strålande sol. En annan positiv sak med vädret var att regnet dagen innan nu gjort spåren hårda så både pulkor och vandrare kunde ta sig mer eller mindre smärtfritt hela vägen ned till sjön.

När man närmade sig rutten man tagit dagen innan bestämde man sig för att ta en liten avstickare för att undvika den våta delen som vandringen bjöd på dagen innan. Detta drag visade sig vara en bra strategi.

Med en behagligt värmande sol och vind i ryggen avslutades vandringen och samtliga deltagare tog sig torrskodda tillbaka till startpunkten. Den lyckade skogsturen avslutades med humöret på topp och en värmande kopp kaffe. Vill du också vara med på vildmarksvandringar och annat kul i Norrland? Ansök till Motståndsrörelsen redan idag!

Titel:Vildmarksövernattning i Näste 6 Författad av:Naste 6 Publicerad:2021-04-01 Uppdaterad:2021-08-05

Läs också: