1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Broaktion tillsammans med Stockholmspolisen

En solig söndag den 18:e april begav sig kamrater i Näste 1 ut till en bro belägen i närheten av […]

En solig söndag den 18:e april begav sig kamrater i Näste 1 ut till en bro belägen i närheten av Skogskyrkogården i Stockholm. Innan aktionen ens hade hunnit starta och medan banderoll och fanor fortfarande höll på att vecklas ut körde en polisbuss förbi vid en närliggande bro. Polisen uppmärksammade motståndsmännen och började direkt köra mot platsen där aktiviteten skulle hållas. Nytt rekord?

Kamraterna ställde upp med banderoll och två fanor över bilvägen, till många bilförares glädje. Polisbussen rullade samtidigt långsamt in och ut stiger en polisman och en, möjligen från Södertörn nyutexaminerad, kvinnlig aspirant. Aspiranten hade tydligen redan i polisbussen bestämt sig för att motståndsmännen begick ett brott genom att stå där de gjorde då hon menade att budskapet ”Älska ditt folk” som stod på banderollen absolut inte var lagligt att föra fram. Hon påstod att samtliga deltagare skulle tvingas visa legitimation och att banderollen skulle konfiskeras.

Efter detta ställde sig de båda poliserna bakom banderollen och aspiranten tog tag i den, vilket för åskådare måste sett lustigt ut då polisen såg ut att delta på aktiviteten. Efter att inte direkt fått någon reaktion, eller någon information från någon av kamraterna, så gick aspiranten iväg några meter med den andre polisen och började ringa till högre ort för vägledning.

Polisen hjälper till att sprida ett sunt budskap

Efter mycket pratande i kommunikationsutrustningen kom till slut en till polisbil innehållandes ytterligare tre av statens knektar. Samtliga ställde sig i en klunga en bit ifrån kamraterna och viskade sinsemellan. Den första aspiranten försökte några gånger att få ut någon väsentlig information från någon av motståndsmännen, men gick ännu en gång bet och rörde sig tillbaka till resterande poliser.

En hel del pratande i radio följde ytterligare ett tag och snart var en tredje polisbil på plats med tre till lydiga lakejer. Vid detta lag stod alltså åtta stycken poliser varav majoriteten var aspiranter och tittade på den lagliga aktiviteten samtidigt som de samtalade med varandra.

När nästan en timme hade gått efter att poliserna först kom till platsen så frågade aspiranten en av aktivisterna vad som menades med budskapet. För en polisaspirant i dagens Sverige är tydligen ”Älska ditt folk” ett ytterst komplext budskap som är svårt att ta till sig. Efter ytterligare några meningslösa frågor meddelade aspiranten att hon minsann skulle upprätta en anmälan om en olaglig allmän sammankomst, trots att hon inte hade någon aning om vilka personer det var som hon hade framför sig.

Tiden gick och sakteligen började den ena polisbilen efter den andra att röra sig därifrån. Efter nästan en och en halv timme började äntligen aspirantens buss att backa iväg, vilket måste ha varit ganska snopet för henne då hon inte fått se legitimation på någon deltagare och banderollen, den var kvar i motståndsmännens händer.

Under hela tiden som polisen slösade resurser på att göra absolut ingenting så kom det väldigt många glada tutningar, positiva och stundtals förbjudna gester, samt uppmanande rop från bilisterna nedanför bron. De bittra, hatiska människorna var idag i klart underläge och sågs bara till några enstaka gånger.

När nästan två timmar hade passerat beslutade sig kamraterna för att aktiviteten kunde ses som väldigt lyckad och avrundade och begav sig tillbaka till bilarna. Vissa begav sig hemåt, medan andra drog vidare till en idrottsplats för att träna. Det tränades mycket styrka, och samtliga övningar på aktivisttestet kördes igenom. Samtliga deltagare presterade bra och efter två timmar i vårvärmen sattes det punkt för dagens aktivism och kamraterna skiljdes åt.

Är du också trött på detta samhälle där svenskar blir trakasserade av polisen bara de vistas utomhus, medan rasfrämlingar får saft och bullar när de kastar sten på samma poliser? Ansök i så fall till Nordiska motståndsrörelsen och var med och skapa något bättre, för dina barn och barnbarns skull!

Titel:Broaktion tillsammans med Stockholmspolisen Författad av:Näste 1 Publicerad:2021-05-03 Uppdaterad:2021-05-08

Läs också: