1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”Näste 18” firade nationaldagen

Nationaldagen firades gemensamt av en del kamrater från Näste 1 och Näste 8.

Söndagen den 6:e juni sammanstrålade en del motståndsmän och -kvinnor i Näste 1 och 8 för gemytligt nationalsocialiserande och gemensamt firande av Sveriges nationaldag i lummigt mellansvenskt sommarlandskap.

Fanor

Det här var tänkt som en lättsam dag för hela familjen: ingen tung träning, ytterst lite kampsport och inga långa föredrag väntade. Föremålet för dagens firande var nationen – i bemärkelsen Nordens folk. Sveriges nuvarande regim och dess folkmordspolitik må firas av andra men inte av oss. Vädergudarna bjöd på en molnfri himmel och årets kanske hittills varmaste dag.

Näste 8 tjuvstartade först dagen med ett kort månadsmöte innefattande en redogörelse för den gångna månadens kampinsatser och planeringen för den kommande månaden. Kampen går vidare och nästet fortsätter sin tillväxt i den spirande försommaren. Tid och arbete ägnades också åt förberedelser för dagens aktiviteter och måltider.

Förmiddagen bjöd på många handskakningar och kära återseenden – nästena har ett gemensamt kampförflutet. Man är inte bara grannar – Näste 8 avknoppades från Näste 1 och man har även genomfört många aktiviteter tillsammans efter det.

En entusiastisk ung motståndskvinna iförd folkdräkt tog tidigt initiativ till utsmyckning av festplatsen och förhöjde stämningen under dagen med väl vald nationell musik.

Utsmyckning

Firandet inleddes med ett grillknytis där alla tänkbara sorters köttstycken, korvar, rotfrukter, ostar och annat gott fick möta sitt öde i två nyinförskaffade grillar som invigdes dagen till ära.

Grillning

 

Måltid

De många deltagande barnen verkade ha en toppendag. De var först engagerade i utsmyckningen av festplatsen och deltog sedan med mycket stoj i olika lekar.

För de vuxna väntade efter måltiden blodigt allvar i form av femkamp. Den enväldige domaren hade utsett dagens tävlingsmoment – och även grenarnas regler: Säckhoppningsstafett, Ägg-i-skedstafett, Sifferminnestävling, 3-benstafett samt Nordisk knivduell stod på schemat. Lag Svastika hade inte mycket för sin inledande segervisshet och kaxighet, utan fick till sin förtvivlan se sig besegrat av Lag Tyr.

3-bensstafett

 

Sifferminnestävling

 

Nordisk knivduell

 

Mer knivduell

Nu var det dags för fika med jordgubbstårtor och diverse andra bakverk som arrangörsgruppen ägnat många timmar åt att tillreda. Under fikat fick femkampens förkrossade förlorare chansen till revansch under dagens frågesportstävling – och några lyckades. Angående frågornas karaktär kan sägas att det kanske inte alltid var verklighetens beskaffenhet som efterfrågades, utan till exempel kamrat Kannistos uppfattning om densamma :-). (Tips: Det hela rör sig om bilvägar i den mellansvenska orten Fjollträsk – lyssna på podden Mer än Ord för att få klarhet.)

Jordgubbstårtor

Dagen avslutades med en gastkramande kubbtävling som tycktes pågå för evigt innan man till slut kom till ett avgörande. Slut var det nu också på vädergudarnas nåd. På väg hem kunde solstekta stridsmän se himlen mörkna och höra sommarregnet smattra mot biltaket. Dovt åskmuller i fjärran.

Näste 8 som skrivit denna artikel önskar tacka kamraterna i Näste 1 för en riktigt bra dag och önskar på återseende på gatorna.

Vill du som läser detta också i framtiden fira nationaldagen som en riktig nationalist, det vill säga en nationalsocialist – skicka då in din medlemsansökan till Nordiska motståndsrörelsen!

 

Titel:”Näste 18” firade nationaldagen Författad av:Naste 8 Publicerad:2021-06-07 Uppdaterad:2021-06-09

Läs också: