1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nationaldagsfirande i Näste 3

I en anda av folkgemenskap, med mycket mat och dryck, firade medlemmarna och aktivisterna i Näste 3 Sveriges nationaldag.

I den varma sommarsolen samlades medlemmar, aktivister och sympatisörer under nationaldagen för att hylla Sverige och den nordiska fosterjorden.

Till den stora dagen hade man förberett en festmåltid med mycket kött och en välsmakande pastasallad som tillbehör. Medan köttet låg på grillen passade större delar av sällskapet på att skjuta luftgevär medan andra valde att sitta och småprata i solen.

Innan maten höll Tobias Malvå ett kortare öppningsanförande med en hommage åt det svenska folket och dess ärorika historia.

Efter maten var det dags för kubbspel där det ena laget fullkomligt sopade mattan med det andra.

Kanske blir det ombytta roller nästa gång? Nu får förlorarna i alla fall möjligheten att träna på sina färdigheter och finslipa sina kasttekniker inför nästa match!

Därefter sjöng man nationalsången, ”Sång till Norden”, i gemensam stämma. Nationalsången skrevs under mitten av 1800-talet i en tid då skandinavismen var den rådande andan och är således en hyllning till Norden.

Efter att ha sjungit och ätit tårta tog Sebastian Elofsson ordet och höll ett brandtal om Nordiska motståndsrörelsens strävan att skapa ett nordiskt rike som förenar alla de skandinaviska folken. Ett utdrag ur Elofssons tal:

Det gamla Sverige är sedan länge borta och kommer aldrig tillbaka. Men ur askan ska det förenade Norden resa sig och en ny storhetstid inledas för svenskarna och Nordens folk.

Vi vill se ett rike där nordborna i sin gemensamma strävan att skapa står enade mot yttre så väl som inre hot. Vi vill skapa en sann folkstat där de starka hjälper de svaga att uppnå sin fulla potential.

Vi vill se en stark bondestam med förnyad framtidstro, vi vill se stolta arbetare och innovativa, drivna företagare. Alla tillsammans med nationens bästa i åtanke. Handen och hjärnans arbetare sida vid sida!

Bort med egoismen! Väck med klasskampen! Död åt liberalismen, marxismen och feminismen!

Vårt kommande rike ser endast till familjen, folket och fäderneslandet. Dessa är våra heliga sakrament, allt annat är sekundärt eller saknar rent av någon som helst betydelse.

Efter talet blev det dags för trubadurmusik där Stefan Viljehammar sjöng låtar från det nya albumet ”Motstånd”.

Firandet fortsatte i ett par timmar till med luftgevärsskytte och trevliga diskussioner i det vackra vädret innan man begav sig hemåt.

Anslut dig till kampen för ett fritt och enat Norden! Kämpa för ditt folk!

Titel:Nationaldagsfirande i Näste 3 Författad av:Naste 3 Publicerad:2021-06-08 Uppdaterad:2021-06-10

Läs också: