1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Hopp i gruvhål och övernattning på ö med Näste 5

Lördagen den 19 juni samlades deltagare från Näste 5 för en lite ovanligare vildmarksaktivitet.

Lördagen den 19 juni anordnade Näste 5 en vildmarkstur utöver det vanliga. Under förmiddagen samlades de medlemmar och aktivister som anmält sig vid Nybrobacken, strax utanför Borlänge.

Direkt var det dags för dagens första utmaning. Medan en del av medlemmarna var upptagna med att köra bort bilarna fick de kvarvarande i uppgift att göra upp en eld. Målet var att elden skulle brinna i tio minuter efter det att den sista medlemmen kom springandes tillbaka, något man lyckades med.

En eld tändes och brann länge nog.

Elden släcktes och snart var det dags för nästa utmaning. Alla deltagare fick göra så många armhävningar de kunde, för att därefter i tur och ordning plocka på sig diverse godsaker från en kasse arrangören tagit med sig.

Man fick också, vilket blivit lite av en tradition, väga packningen. Den med lättast ryggsäck fick mer packning.

Den som packar lättast förlorar.

Därefter fick man börja ta sig upp för Nybrobacken, vilket är en rejäl stigning. Halvvägs upp fick man stanna till och göra så många armhävningar man orkat göra nere på parkeringen, för att sedan fortsätta upp, där man återigen fick göra armhävningar.

När armhävningarna väl avklarats upptäckte arrangören att han ”glömt” kvar all mat som deltagarna behöver under aktiviteten. En deltagare fick gå ned hela vägen och hämta maten, och denne möttes upp halvvägs av en annan deltagare som hjälpte till sista biten.

Bra utsikt från Nybroberget.

Färden fortsatte därefter nedför Nybrobergets baksida, där deltagarna efter ett tag upptäckte en fyrhjuling med tillhörande släpvagn, som nyttjades då arrangören skadat foten och delmålen låg en bra bit ifrån varandra.

Färden gick därefter till området i närheten av Silvbergs gruva, där deltagarna fick hoppa i från kanten som var ungefär fem meter över vattenytan. En morakniv, en yxa och en fällbar såg förlorades till gruvhålet.

I det här gruvhålet fick deltagarna hoppa i med packningen.

Efter att samtliga deltagare  tagit sig upp och hällt vattnet ur kängorna var det äntligen dags för mat, då deltagarna fick grilla korv vid gruvan.

Men än var dagens utmaningar inte slut. Deltagarna färdades till en sjö där man trodde sig få slå läger inför natten. Men icke! Istället fick man reda på att man skulle simma nästa 800 meter ut till en holme i sjön. Sagt och gjort – dit simmade man. När de sista deltagarna nästan var framme började det regna och åska, vilket fortsatte ett bra tag. 

Ett däck krängde av fälgen då hjulet mötte en sten. Men efter att problemet lösts på ett kreativt sätt kunde färden fortsätta!

Deltagarna spände upp en presenning mellan några träd för att komma undan regnet, som naturligtvis upphörde strax därefter. Då var det istället daga att hugga ved från döda träd och göra läger inför natten. Arrangören kom då naturligtvis på att mer mat ”glömts” kvar på fastlandet, så en deltagare fick simma tillbaka.

Snart var det dags att sova. Deltagarna hade några olika lösningar. Hälften sov under den presenning som spändes upp tidigare under kvällen, medan den andra hälften riggade upp hammockar, både färdiga och mer improviserade av presenning och spännremmar. 

En av hammockarna, som av en händelse också en av de lyxigare. De andra bestod av en presenning uppspänd mellan två träd.

Dagen därpå fick de trötta, men glada, deltagarna ta sig tillbaka till fastlandet, för att sedan färdas tillbaka till startplatsen. Som sagt en händelserik och ovanlig tur för Näste 5!

Utsikt från ön. Observera att deltagarna inte fick lyxen att simma kortaste vägen till och från land.
Titel:Hopp i gruvhål och övernattning på ö med Näste 5 Författad av:Naste 5 Publicerad:2021-06-27 Uppdaterad:2021-06-29

Läs också: