1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Ny chefredaktör för Motståndsrörelsen.se

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg skriver här lite om sin nya roll.

Motståndsrörelsen.se lanserades för snart ett och ett halvt år sedan. Verksamheten runt såväl Nordiska motståndsrörelsen som dess tidigare hem, Nordfront.se, hade vuxit så pass mycket att det ansågs omöjligt att husera de båda på en och samma sida på ett bra sätt. Vidare fanns det (och finns fortfarande) massvis av idéer kring organisationens närvaro på nätet som hade varit ogenomförbara med det tidigare upplägget.

Redan på lanseringsdagen för sidan fanns massvis av nytt material publicerat på Motståndsrörelsen.se – artiklar som bland annat avsåg att förklara enklare och tydligare vilka vi i Nordiska motståndsrörelsen är, vad vi gör och vad det innebär att vara ansluten till oss. Tidlöst material som inte alls på samma vis kunnat finnas lättillgängligt på den tidigare plattformen. Det fanns också redan från start hundratals artiklar och tusentals kamprapporter som flyttats över från Nordfront.se.

Skärmdump från lanseringsdagen.

Det var med visst vemod som jag, efter att ha lett arbetet med att bygga den nya sidan under en längre tid, lämnade över rodret vid lanseringen och utsåg Robert Eklund till chefredaktör.

Det kändes inte vemodigt för att jag på något vis misstrodde Eklunds förmåga. Nej, då hade jag såklart inte utsett honom till posten, utan istället för att det var en post jag själv kunnat tycka vara givande att sitta på, men ändock när verkligheten kom ifatt – som jag omöjligt hade tid med just då.

Verkligheten i kamparbetet är ofta sådan – egenintresse får stå tillbaka för prioriteringar å den större sakens vägnar. Istället för att göra det man egentligen helst vill göra får man ofta prioritera att göra det som mest behöver göras.

Eklund har sedan dess lagt väldigt många timmar på sidan, satt upp en redaktion och styrt upp en fungerande struktur och har varit chefredaktör under tiden som runt 250 artiklar och långt över 1000 kamprapporter publicerats.

Det senaste kvartalet har dock Eklund, på grund av sin inblandning i många andra projekt, börjat få stor tidsbrist och därför kämpat i viss uppförsbacke. Då det skett samtidigt som det lättat lite på min arbetsfront föll det sig fullt naturligt att jag under denna tid mer och mer börjat avlasta honom. I början av sommaren tog vi gemensamt beslutet att jag helt och hållet skulle överta posten.

Förvänta er inga revolutionerande förändringar, jag har som sagt varit med och utformat sidan från starten och jag är på det stora hela nöjd med hur arbetet förflutit under Eklunds ledning. Min målsättning på lite sikt är att sidan ska uppdateras varje dag. Ja, utan kamprapporterna inkluderat då. Detta innebär att något fler artiklar kommer behöva skrivas varje vecka än vad som gjorts hittills.

En ny typ av artikel som kommer bli ett stående inslag framöver är den månadsrapport som publicerades i tisdags. Återpubliceringar från andra sidor av intressanta texter som passar in på denna sida (som artikeln Sund aktivistkultur) kommer också bli något mer vanligt förekommande.

I övrigt är min förhoppning att sidan ska kunna fyllas upp med mer personliga reportage (t.ex. Påfrestande vandring – blöta fötter och mentala prövningar) och intervjuer från och med våra medlemmar och aktivister i organisationen (t.ex. Kvinna i Motståndsrörelsen: Intervju med Marie i Näste 8), samt att vi ska bli bättre på att publicera organisationsrelaterade nyheter. Våra sympatisörer ska inte behöva läsa på både denna sida och Nordfront för att kunna tillgodose sig nyheter som berör Nordiska motståndsrörelsen.

Med detta sagt vill jag tacka Robert Eklund stort för det arbete han lagt ned. Jag ser fram emot att se de många förbättringar jag vet att han kommer genomföra inom sina övriga ansvarsområden nu när lite mer tid frigörs för honom.

Jag lovar er läsare att arbeta hårt för att mina mål ska uppnås och jag hoppas att ni ska tycka att sidan är läsvärd nog för att återkomma till regelbundet. Tveka aldrig att höra av er om ni har tips, förslag eller frågor!

Titel:Ny chefredaktör för Motståndsrörelsen.se Författad av:Simon Lindberg Publicerad:2021-07-08 Uppdaterad:2021-07-09

Läs också: