1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Fisketur i Näste 1

Helgen 24-25:e juli begav sig medlemmar och aktivister i Näste 1 mot kusten för att pröva fiskelyckan och öva på relaterade färdigheter.

Tidigt på lördagskvällen letade man sig ut mot kusten efter ett passande ställe att fiska från. Efter lite letande hittades en udde där man placerade packningen och började montera ihop sina fiskespön.

Framme vid vattnet.

Medan solen sakta gick ned bakom den närbelägna skogen metades det för fullt. I alla fall sex stycken abborrar fastnade på kroken och drogs upp, men tre av de fick åka tillbaka ned i vattnet.

En kamrat demonstrerade hur man bäst gör processen kort för en fisk, så den slipper lida uppe på land och fortsatte med kniv att visa ett fyndigt sätt att rensa en fisk, så att man separerar huvud, skinn och inälvor från köttet.

Ett par av de fiskesugna kamraterna.

Ett tag efter att solen gått ned helt beslutade sig vissa för att prova på att fiska med kastspön, tyvärr utan resultat. Samtidigt byggde andra kamrater en eldstad för att lysa upp den mörka natten och några passade på att bada intill.

En del kamrater kopplar av runt elden.

Inte mycket hände på fiskfronten under natten, istället satt man och småpratade vid elden fram tills de flesta kände sig nödgade att leta reda på en lämplig plats för att vila någon timme i väntan på ljuset.

Dags för en tupplur.

När solen var på väg upp igen återupptogs fisket med både metspön och kastspön. Det var dock ännu mindre aktivitet i vattnet än föregående kväll och endast en fisk nappade på kroken under hela morgonen.

Fisket åter igång.

Efter ett tag utan något som helst tecken på liv i vattnet beslutade sig kamraterna för att avsluta aktiviteten.

Under samtal tillbaka till bilarna kunde några kamrater erinra sig om ungdomens fiske, då det kunde räcka med att kasta i kroken för att några sekunder senare dra upp en fisk.

Ytterligare en anledning att främja nationalsocialismen och Nordiska motståndsrörelsen hittades häri; för att stoppa det fullständiga utfisket av Östersjön med hjälp av massiva trålare. Något som inte bara påverkar hobbyfiskare utan även hela ekosystemet i havet.

Titel:Fisketur i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2021-07-29 Uppdaterad:2021-07-30

Läs också: