1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordendagarna – årets höjdpunkt!

14 augusti - alla till Mälardalen.

När Nordfront uppmärksammade sina läsare om att Nordendagarna var på gång beskrevs det av tidningen som sommarens höjdpunkt. Jag vill påstå att det här är årets höjdpunkt, förutsatt att det blir lika bra eller ännu bättre än förra årets arrangemang.

När Nordendagarna anordnades förra året blev det en gigantisk succé. Vi såg en mängd olika aktiviteter, återkommande som nya sådana, såsom Årets Nordman, marknad och namngivningsceremoni. Det var musik, fest och väldigt god mat. Över 200 personer på plats, fler än 50 barn som hade hoppborg, knattedisco och allt det där.

När jag säger årets höjdpunkt är det kanske för att jag är jävig, partisk för att jag själv är familjefar. Mina barn älskade förra årets tappning av Nordendagarna och fick nya kompisar som de har kontakt med än idag. Kompisar som i framtiden förhoppningsvis blir kamrater. Lyckat med andra ord.

Jag träffade själv på folk som jag inte träffat på många år och flera av dem uttryckte att Nordendagarna visar att Motståndsrörelsen har mognat. Jag vet inte det, men många av oss har i alla fall fått barn och istället för att falla in i Svenssonträsket har vi arbetat med att försöka skapa verksamhet där barn och familjer kan delta. Nordendagarna är ett sådant arrangemang på steroider.

Med åren har man insett vikten av denna typ av verksamhet. Att komma med familjen på arrangemang som Nordendagarna är sundare och mer vettigt än att åka iväg till Liseberg eller någon lekstad. Det kan även ses som en politisk handling i sig då det stärker den nationella gruppen, klanen eller vad man nu vill kalla den. Barnen måste få uppleva sammanhang där alla är svenskar och tycker som mamma och pappa, vilket både skapar gemenskap och förenklar för nationella föräldrar.

Men nog talat om barnen. Jag tror att ganska många, även de som ännu inte är fäder eller mödrar, ändå kan hålla med i rubrikens påstående. För många är den stora höjdpunkten att delta i eller titta på kämparna i Årets Nordman, för andra sällskapet och att träffa goda vänner i folkgemenskapens tecken, för ytterligare andra talen eller marknaden. Nordendagarna har något för alla.

Kommer Saxlind försvara sin titel?

Även vi vuxna behöver arrangemang som Nordendagarna. I synnerhet de som ägnar sig åt kamp behöver rekreation. Kultur och sociala tillställningar som ett sätt att ”ladda batterierna” ska inte på något sätt underskattas. Detta är särskilt viktigt för en nationell opposition eftersom det enbart är denna grupp som ägnar sig åt någon faktisk kamp i dagens samhälle, resterande grupper är maktens redskap.

Årets tappning är i Mälardalen. Folk som befinner sig i Stockholm med omnejd borde definitivt sluta upp, men du som bor långväga kan också åka med om du bara tar kontakt med Motståndsrörelsen i ditt område via e-post som du finner här. Ta med hela familjen, vänner och kamrater och slut upp.

14:e augusti, Mälardalen. Vi ses där!

Titel:Nordendagarna – årets höjdpunkt! Författad av:Fredrik Vejdeland Publicerad:2021-07-31 Uppdaterad:2021-08-07

Läs också: