1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Film och sammanfattning – Nordisk kvinnofrid 2021

Här kommer en professionell film och en sammanställning över all aktivism som utförts under Näste 2:s kampanj för nordisk kvinnofrid.

Under första veckan i augusti genomförde Näste 2 en högintensiv kampanj för nordisk kvinnofrid längs med västkusten, nedan följer en sammanfattning och en film från veckans aktivism.

Anledningen till kampanjen och dess budskap är på grund av den allt mer ökade otryggheten för kvinnor i Sverige. Något som är tydligt på västkusten under sommaren.

Under hela veckan spreds budskapet ”Nordisk kvinnofrid!” och dag som natt bedrevs det aktivism i form av flygbladsutdelningar, banderolluppsättningar, affischeringar, sprejningar och torgmöten.

Kampanjen drog officiellt igång natten till söndag den 1 augusti och första plats som då besöktes var Uddevalla. Man gick där igenom de mest centrala delarna av staden och affischerade och sprejade längs med gatan.

Veckan fortlöpte sen i samma spår som den startade. Det delades flygblad och sattes upp banderoller på dagen och affischerades och sprayades på kvällar och nätter.

Städer och orter som på ett eller annat sätt besöktes under veckan var följande: Kungälv, Stenungsund, Orust, Ljungskile, Uddevalla, Munkedal, Kungshamn, Smögen, Lysekil, Tanum, Hamburgsund, Fjällbacka och Strömstad.

Tre aktioner som förtjänar att lyftas fram separat är: Banderollaktionen över E6 på måndagen 2 augusti mitt under rusningstrafik. När det passerade som mest bilar drog man av en rökgranat.

Torgmötet i Strömstad, där man ställde upp på det folktäta torget som över hundra personer befann sig på under tillfället. Här Höll Alexander Almroth ett tal med uppmaningen att gå till försvar för den nordiska kvinnan.

Sista aktiviteten för veckan var torgmötet i Lysekil, en stad som under det senaste åren blivit hårt drabbade av mångkulturen och dess effekter. Även här höll aktivister tal och responsen på Motståndsrörelsens närvaro var väldigt god.

Sammanlagt genomfördes över 30 stycken aktiviteter under veckan och resultatet för mängden propaganda som spreds blev följande; 10 000 tusen flygblad utdelade, 50 banderoller uppsatta, 550 sprayningar och/eller affischer som pryder olika städer, en offentlig banderollaktion och inte bara ett, utan två torgmöten genomförda!

Nästeschef Mattias Sigvardssons ord om kampanjen:

”Som relativt nytillsatt chef över Näste 2 kan jag med stolthet se denna kampanj som ett bevis på vad nästet är kapabla till. Jag är mycket nöjd med resultatet och vill tacka samtliga medlemmar för deras arbete under veckan!”

Budskapet är dock alltid högst relevant och kommer därmed inte sluta spridas av Näste 2, även om själva kampanjen är över. Mer aktiviteter till försvar av den vita kvinnan är att vänta.

Leve den Nordiska kvinnan!

Titel:Film och sammanfattning – Nordisk kvinnofrid 2021 Författad av:Naste 2 Publicerad:2021-08-12 Uppdaterad:2022-10-23

Läs också: