1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte i Näste 6: Bergsbestigning och spökjakt

Den 18 september begav sig medlemmar och sympatisörer djupt in i skogen på gränsen mellan Norr- och Västerbotten för att ha månadsmöte, övernatta och spela in ett avsnitt av Kulturbunkern.

Planen var att alla skulle vara på plats tidigt och redo för månadsmötet som skulle starta när klockan slagit 12. Dessa planer grusades ganska snabbt när platsens avlägsenhet och svåråtkomlighet blivit uppenbar för de olika bilburna sällskapen som under växande frustration försökte navigera längs ett myller av snirkliga grusvägar, djupt inne i skogen, med hjälp av GPS och kartor sökandes efter platser som i vissa fall inte ens var utmarkerade på kartor. De förvirrande vägarna gjorde att det inte ens var helt enkelt för personer som tidigare besökt platsen att hitta fram i tid.

Målet var att alla skulle ta sig till foten av berget Vithatten, och den gård som är belägen där. Detta berg har länge varit föremål för lokala sägner och skrock. Berget i allmänhet, och gården vid dess fot i synnerhet, sägs vara kraftigt hemsökt av spöken. Detta i kombination med den oerhört vackra utsikten från toppen har gjort det till en populär plats att besöka och det har till och med skrivits böcker om berget.

Huvudbyggnaden vid Vithatten.

Huvudskälen till att man valde att sammanstråla på just denna plats var både för att bestiga berget och avnjuta de vackra vyer som toppen har att erbjuda, samt för att spela in ett avsnitt av Kulturbunkern om platsen och ta reda på hur pass hemsökt den egentligen är.

David Nilsson blickar ut över ändlösa skogslandskap.

När alla till slut med suckar av lättnad hade nått fram till slutdestinationen, tält hade rests, mat inmundigats och ett lyckat möte avhållits, så begav sig sällskapet upp mot bergets topp. Väl däruppe bjöds man på en fantastisk utsikt, som förstärktes ytterligare av höstens vackra färgspel.

Vandrare på väg upp mot Vithattens topp.
Utsikt från Vithatten, 511 meter över havet.

Tillbaka vid gården igen tillagades medhavd mat och frusna kroppar fick värmas upp av en brasa, då det börjat bli ganska kallt. Efter att magarna fyllts satt man och hade samkväm fyllt av trevliga och intressanta samtal medan skymningsmörkret vällde in över platsen.

Kampmåltid i eldsken.

Kamraterna från Näste 6 hade också nöjet att få besök från Näste 4 i form av David Böhlin, som skulle delta som gäst under inspelningen av Kulturbunkern. Det blev en udda, men rolig, upplevelse för sällskapet som följde med på vandring i midnattsmörker på jakt efter spöken. Den som är nyfiken på hur det gick med spökjakten får hålla utkik efter kommande avsnitt av webbtv-programmet Kulturbunkern.

Kulturbunkern gör sig redo att intervjua David Böhlin.

Kvällen och aktiviteten avslutades, efter ännu mer umgänge kring elden, med att sällskapet gick och lade sig för att sova i ett medhavt militärtält med en kamin som erbjöd en behaglig värme som skonade det sovande sällskapet från kylan som rådde utanför.

Lång slutartid på kameran gav upphov till en ”spökande” nästeschef, i brist på andra gastar.

Vill du också vara med och uppleva liknande äventyr i gott sällskap, skicka då in en ansökan om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen redan idag!

 

Titel:Månadsmöte i Näste 6: Bergsbestigning och spökjakt Författad av:Naste 6 Publicerad:2021-09-21 Uppdaterad:2021-09-21

Läs också: