1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte, rekryteringsmöte och gravceremoni i Näste 8

Näste 8 firade lördagen med utomhusaktiviteter.

Solen följde de aktivister, medlemmar och aspirerande medlemmar i Näste 8 som lördagen den 6:e november hade samlats för att hålla en rad utomhusaktiviteter centralt i nästet. Det var kanske den vackraste höstdagen hittills i år med sol från en klarblå himmel och marken täckt av gula och röda löv. Dagen inleddes med iordningställande av festplatsen och anläggande av eld för den kommande grillningen. Samtidigt fikades det och hölls rekryteringsmöten med aspirerande medlemmar. Under själva månadsmötet, som hade huvudfokus på gångna och kommande aktiviteter, gavs rekryterna vid sidan om ytterligare information om organisationen och nästet.

Nu hade elden övergått i glöd och allt från hamburgare, korvar, bröd, köttstycken av olika slag, diverse rotfrukter, haloumi och andra ostar började grillas. Motståndsmän och -kvinnor lät sig väl smaka av förplägnaden, vilken ökade deras välmående även genom att höja kroppstemperaturen, som här och var hade hunnit sjunka något.

Grillning och kaffekokning.

Fanbränning

Den falnande glöden fick sedan uppbackning av ytterligare ved – för nu skulle fiendeflagg brännas. Oberoende nationalsocialister hade nämligen donerat ett antal sådana till några som de hyser tillit till. Dessa symboler väntade nu på sitt oundvikliga öde, vilket snart beseglades under ljussken och fräsande ljud.

Fientligt flagg förtärs av eld.

Gravceremoni

Efter måltid och eldande städades festplatsen upp och mötesdeltagarna begav sig till staden Malmköping för att hedra den fallne hjälten Sven-Erik Rehn, som ligger begravd vid Dunkers kyrka i Dunker-Lilla Malma församling.

Fallne Finlandsfrivillige Sven-Erik Rehns grav.

Rehn föddes 13/2 1917 i Lilla Malma och var under sitt liv bosatt i Malmköping. Han stupade vid 27 års ålder den 22/6 1944 i Luumäki efter heroiska insatser. Förbundet Svenska Finlandsfrivilligas minnesemblem är anbringat på hans gravvård. Ljus tändes och blommor placerades vid den vackert belägna graven.

Ett kort hyllningstal till den stupade hölls, varvid orden genljöd över kyrkogården och de av skymningssolen belysta rödgulfärgade sluttningarna ned mot sjön Dunkern.

Sluttningarna ned mot sjön Dunkern.

Sven-Erik Rehn – NÄRVARANDE!

Låter ärorika utomhusaktiviteter för vårt folks befrielse lockande även för dig? Skicka då in din medlemsansökan till Nordiska motståndsrörelsen!

Titel:Månadsmöte, rekryteringsmöte och gravceremoni i Näste 8 Författad av:Naste 8 Publicerad:2021-11-08 Uppdaterad:2021-11-24

Läs också: