1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsen deltog på 30 november-manifestation i Stockholm

Under kvällen deltog aktivister på det oberoende hedrandet av Karl XII och dennes karoliner. UPPDATERAD 1/12 kl 11.10.

Nordiska motståndsrörelsens första näste har tidigare år anordnat egna minnesstunder för Karl XII och hans karoliner, men i år valde man istället att delta i det oberoende hedrandet som totalt samlade ett hundratal deltagare.

Samling skedde vid Riddarholmskyrkan där motståndsmännen gjorde intåg när övriga redan var samlade. När det ställdes upp för avmarsch tog Motståndsrörelsen plats i de främre leden av tåget som leddes av en kransbärare.

I facklornas sken lämnade man Riddarholmen bakom sig, på sin väg mot Kungsträdgården passerades bland annat förrädarnas högborg, Sveriges riksdag.

Under marschen var en utsänd fotograf från den svenskfientliga underrättelsetjänsten Expo på plats för att dokumentera och åsiktsregistrera deltagarna. När denna avart blev lite väl närgången och påträngande agerade motståndsmännen resolut mot denna individ, vilket sedermera resulterade i att personen avlägsnade sig från platsen.

Väl framme vid statyn av Karl XII i Kungsträdgården höll arrangörerna ett anförande om konungen och hans liv, där det även talades om vikten av att minnas och hedra sin historia.

När den oberoende manifestationen officiellt var över höll även Nordiska motståndsrörelsen en kortare egen minnesstund där ett mer kraftfullt tal framfördes och talaren flankerades av kamrater med rökgranater som spred grön rök över området som lystes upp av marschallernas sken.

Jag frågar er, är ni likt dem redo att plocka upp värjan när plikten kallar, är ni likt dem redo att slåss mot våra fiender vart än de visar sig, är ni likt dem redo att offra allt i kampen mot Sveriges och vårt folks fiender? Om så är fallet låt då era röster höras till vårt folks fiender i riksdag och Rosenbad!

Vår kamp är här, vår kamp är nu, stå inte passivt och se på när era kamrater kämpar och blöder. Har ni karolinerblod i era ådror, så är det inte bara er plikt, utan det är er förbannade skyldighet att bli en del av motståndet.

För blod, jord och ära. Mot seger eller död!

Titel:Nordiska motståndsrörelsen deltog på 30 november-manifestation i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2021-11-30 Uppdaterad:2021-12-01

Läs också: