1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Regimmedia fortsätter ljuga om misstänkte Falköpingsbon

Aftonbladet ljuger fräckt om att en person som lämnade Motståndsrörelsen för fyra år sen fortfarande är medlem.

För drygt en månad sedan stod det på i stort sett alla löpsedlar att en man med ”NMR-kopplingar” gripits av SÄPO misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Nordfront.se kunde då avslöja att den misstänkte mannen, som tidigare varit medlem i Nordiska motståndsrörelsen, lämnade organisationen redan 2017 och att det därför i det minsta blir väldigt oetiskt, men kanske rentav komplett felaktigt att skriva rubriker om ”NMR-kopplingar”.

Med årets kanske smutsigaste tidningsrubrik skriver idag Jamshid Jamshidi på Aftonbladet att de fått uppgifter om att den ”misstänkte NMR-bombtillverkaren” stulit gödsel från en bonde.

Nu är det alltså inte ens längre tal om ”kopplingar”, istället skrivs det ut som att den misstänkte både är en aktiv del av Motståndsrörelsen och dessutom att hans roll inom organisationen är att tillverka bomber.

När man läser den rubrik som syns i fliken på Aftonbladet ljugs det dessutom i klartext och utan någon som helst tolkning om att mannen är medlem i Motståndsrörelsen ”Man i NMR stal gödsel för att skapa bomb, enligt uppgift.”

Efter en del efterforskning kan motståndsrörelsen.se berätta att han förutom sitt 4 år gamla medlemskap också deltog på en aktivitet förra året som var öppen för utomstående, men att det fortfarande blir väldigt vagt att kalla honom för ”kopplad till Motståndsrörelsen” och då givetvis ännu värre med den rubrik som alltså Aftonbladet använder idag.

– Jag skulle vilja se den dag som någon etablerad tidning skriver om Sosse-bombtillverkaren. Exakt vad mannen misstänkts för är ännu oklart och således kan jag inte uttala mig om det, men klart är i varje fall att han sedan fyra år tillbaka inte längre är medlem hos oss och att vi som organisation givetvis inte sanktionerat varken någon bombtillverkning eller gödselstöld, säger Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg i en kommentar.

Mannen sitter fortfarande häktad, men är istället för förberedelser till terrorbrott nu endast misstänkt för förberedelser till mer typisk våldsanvändning enligt åklagare Hans-Jörgen Hanström.

Han är också misstänkt för grovt vapenbrott då polisen hittat ett skjutvapen under sin husrannsakan. Ett skjutvapen som mannen antagligen kunnat införskaffa helt legalt om det inte vore för att SÄPO utsatt personer med obekväma åsikter för repression i saken – något de inte längre kan göra efter en vinnande dom i högsta förvaltningsdomstolen i somras.

Titel:Regimmedia fortsätter ljuga om misstänkte Falköpingsbon Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-12-06 Uppdaterad:2021-12-07

Läs också: