1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Stödaktioner för danska arbetare i flera nordiska storstäder

I bland annat Stockholm, Oslo, Århus, Göteborg och Malmö har Nordiska motståndsrörelsen agerat mot danska statens godkännande av Covid-pass för fortsatt anställning.

Det var under förra månaden som Danmarks regering, med fackförbundens godkännande, tog beslutet som innebär att arbetsgivare i landet ges rätt att ställa krav på vaccinering eller regelbundna negativa test för Covid 19 och att de utan detta har full juridisk rätt att avskeda arbetstagare och detta utan hänsyn till hur länge personerna varit anställda eller om de i övrigt skött sig klanderfritt.

Nordiska motståndsrörelsen motsätter sig kraftigt dylika övergrepp på nordiska arbetares rättigheter, genomförda av korrupta politiker och till förmån för storfinansen och valde därför under söndagen att bedriva aktivism med det aktuella folkfientliga beslutet i fokus.

Nedan kommer bilder från flera av de aktioner som genomförts. I slutet av artikeln finner du också länktips för vidare läsning om Nordiska motståndsrörelsens ställningstaganden i frågor runt Covid 19.

Stockholm

Pär Sjögren håller tal utanför danska ambassaden i Stockholm.
Gröna rökgranater används under talet för bättre effekt och uppmärksamhet.

Förra månaden klubbade den danska staten igenom ett folkfientligt beslut som innebär att arbetsgivare har rätt att avskeda arbetare som inte kan uppvisa ett giltigt vaccin-pass. Ett fruktansvärt beslut som helt öppet och tydligt inskränker på arbetarnas rättigheter. Viktiga rättigheter för folket som en sund stat aldrig hade behandlat så här lättvindigt.

Det handlar inte om vaccin eller inte vaccin, det handlar om att man väljer att kränka arbetstagarnas rättigheter till förmån för storfinansen genom att ytterligare osäkra anställningar och arbetsvillkor för det arbetande danska folket.

Nordiska motståndsrörelsen förmanar därför den danska staten här idag att genast sluta upp med denna fientliga handling mot vårt folk!…

…När ni slår på danskarna så ger ni er inte bara på folkkamrater i andra länder – nej, ni ger er på vårt eget nordiska folk i vårt eget nordiska land och det tänker vi i Nordiska motståndsrörelsen aldrig stillsamt och passivt beskåda.

Nej, istället markerar vi här idag vårt motstånd och med det vårt stöd till alla danska folkkamrater. Vi önskar er styrka och mod att slå tillbaka mot systemet. Vaccinerade som ovaccinerade – ni måste gå samman och i gemenskap slå tillbaka när systemet trampar på folket.

När den internationella storfinansen rycker fram måste den nordiska arbetaren försvaras. När tama och kapital-lojala socialister och korrupta fackpampar blundar – då går vi nationalsocialister framåt och säger att det måste vara nog nu!

Utdrag ur Pär Sjögrens tal:
Efter aktionen vid danska ambassaden förflyttar sig aktivisterna genom Stockholms gator bort till Sveriges riksdag.
Väl där delas det ut flygblad och hålls diskussioner med förbipasserande.

Helsingborg

Offentlig aktion med plakat i centrala Helsingborg.
Offentlig aktion med plakat också vid ingången för gående passagerare till färjan mellan Helsingborg och Helsingör.
Efter aktionens slut sattes plakaten upp i Helsingborgs hamn.

Malmö

I Svågertorp, Malmö genomfördes en offentlig plakataktion. Här utanför en tågstation där resenärer kan åka till Köpenhamn.
Bilister som stod i kö till ett provtagningstältet fick gott om tid att läsa på skyltarna.
Även i Malmö sattes flera plakat upp längs med motorvägen mot Öresundsbron.

Göteborg

Vid färjeläget i Göteborg sattes det upp plakat synliga för de resenärer som ville ta sig till Danmark denna väg.

Oslo

Aktion utanför danska ambassaden i Oslo.
Det sattes också upp affischer i området runt ambassaden.

Danmark

I Danmark har det affischerats i flera städer.

Århus.
Randers.
Skanderborg.

Fördjupa dig

I senaste avsnittet av Nordiska motståndsrörelsens officiella podcast Ledarperspektiv fastslogs organisationens ställningstaganden kring Covid 19, restriktioner, vaccin och vaccinpass:

I denna artikel reder organisationens ledare än tydligare ut ställningstagandet gällande vaccinpass för Covid 19.

Titel:Stödaktioner för danska arbetare i flera nordiska storstäder Författad av:Redaktionen Publicerad:2021-12-14 Uppdaterad:2021-12-14

Läs också: