1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Julbord med nationalsocialistisk tomte i Näste 6

Söndagen den 19:e december bjöd Näste 6 in till julfirande för medlemmar, sympatisörer och familjemedlemmar.

Aktivister och medlemmar begav sig tidigt på morgonen till lokalen för att hinna med alla förberedelser innan gästerna anlände. Kökslaget arbetade febrilt med att få den kopiösa mängden julmat lagad, medan andra dukade i ordning och dekorerade lokalen.

När det mesta hade blivit färdigställt och övriga nästeskamrater anlänt, så passade man på att hålla ett månadsmöte. Strax efter att det avslutats så började gästerna trilla in en efter en och trevliga samtal fördes medan man drack glögg och väntade på att övriga skulle anlända.

När den sista bilen slutligen anlänt så hade en omfattande hunger hunnit byggas upp bland de väntande, som ytterligare förstärktes av de ljuva dofter som emanerade ur köket. När det så slutligen utannonserades att det var dags att inmundiga maten, möttes detta av stor glädje från sällskapet.

Ingen blev nog besviken på utbudet av mat, då inga utgifter besparats och julbordet innehöll allt man kan tänkas önska sig på ett julbord, inklusive den obligatoriska norrländska delikatessen blöta. Vill man veta mer om vad det är så kan man här se en video på när Robert Eklund tillagar rätten. Det enda som fanns att klaga på var att det var så många olika rätter att man omöjligt skulle orka med att smaka på allt.

Klassisk norrländsk blöta.

När alla pressat i sig så mycket julmat man kan förmå att fylla magen med, hördes från ett av barnen som tittade ut genom ett fönster ett glädjeskrik: ”Tomten!”. Samtliga av de övriga barnen blev omedelbart lika exalterade som det första och mycket snart vevades dörren upp med en smäll och in klev den nationalsocialistiska jultomten och började omedelbart ifrågasätta huruvida det fanns snälla, nordiska barn närvarande. När detta blivit bekräftat halade tomten fram sina medhavda julklappar och delade ut dessa till barnen. Paketen var formade som julgranar som barnen var tvungna att slå sönder för att komma åt innanmätet, som bestod av godis och små leksaker.

Den nationalsocialistiske flecktarn-tomten.

Efter att tomten tagit avsked från sällskapet bjöds de mätta och belåtna besökarna på ett poetiskt skaldestycke skrivet och framfört av nästeschef Daniel Byström. Vad som upplästes kan beskrivas som en hyllningsdikt till Näste 6 och dess medlemmar. Dikten blev mycket uppskattad och bjöd på många skratt och glada miner, och avslutades till rungande applåder från samtliga närvarande.

Nästeschef Daniel Byström läsandes sitt skaldestycke.

Med stämningen på topp var det sedan dags för tävling. Denna bestod av 3 grenar: Frågesport, pilbågsskytte och ”plankan”. Man visade också upp de 3 priser som skulle tilldelas de som hamnade på prispallen. Dessa bestod av en yxa, en kniv och ett multiverktyg. Den överväldigande majoriteten av besökarna skrev upp sig för att delta.

Holmqvist visar upp ett av priserna i tävlingen.

Först ut var frågesporten, som hölls av Simon Holmqvist. Frågorna kretsade främst kring nyheter från året och frågor om rörelsen.

Sedan gick man ut för att tävla i pilbågsskytte. Man fick två pilar att skjuta på en poängtavla, och målet var att få så höga poäng som möjligt.

”Det är skönare lyss till en sträng som brast, än att aldrig spänna en båge.”

Slutligen var det dags för den mest fruktade grenen: Plankan. Plankan består i att man står i armhävningsläge, fast med armbågarna på marken, och målet var att klara att hålla positionen längst av alla. Detta blev en stor utmaning, speciellt då samtliga hade proppmätta magar och många stön av smärta hördes från de tävlande. Sakta men säkert började folk falla ihop tills det slutligen endast bara var Andreas Holmvall och en sympatisör kvar. Dessa gjorde en mycket imponerande insats och klarade att hålla sig uppe nästan övermänskligt länge. Efter en mindre evighet stod slutligen Andreas som segrare i grenen.

Jeff Hede gör ”plankan”.

När poängen räknats ihop var det dags för prisutdelning. Tredjeplatsen gick till en sympatisör, andraplatsen till Ulf Larsson och segrande var Andreas Holmvall. Först fick Andreas äran att välja vilket av priserna han ville ha, och tog yxan. Ulf tog multiverktyget och kniven gick till tredjeplatsen.

Efter att man suttit och samtalat med varandra en längre tid var det dags för den avslutande aktiviteten, vilket var inspelning av ett avsnitt av Studio Bothnia inför publik, där man tog med gäster från nästet i programmet. Detta blev en mycket uppskattad avslutning på dagen och det är nog ingen överdrift att alla besökare var väldigt tacksamma över att ha fått delta. En sympatisör skrev på medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen på plats, vilket kan ses som ett gott kvitto på en lyckad tillställning.

Ge ditt folk en julklapp i form av att stödja Nordiska motståndsrörelsen.

Näste 6 önskar alla motståndets kämpar en mycket god jul och ett gott nytt år!

Titel:Julbord med nationalsocialistisk tomte i Näste 6 Författad av:Naste 6 Publicerad:2021-12-23 Uppdaterad:2021-12-26

Läs också: