1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”Våldsbejakande” protest för fred i Stockholm

Söndagen 27/2 genomförde de påstått våldsbejakande aktivisterna i Motståndsrörelsens Näste 1 en banderollaktion som manade till fred mellan Ryssland och Ukraina.

Man samlades först en kort bit ifrån ryska ambassaden för att sedan gemensamt gå dit. Att man valde just denna ambassad ska inte ses som något ställningstagande för ena eller andra sidan i kriget, utan blev bara mest logiskt med anledning av att det är Ryssland som i varje fall just i den stund som aktionen genomfördes är den direkt och för allmänheten tydligt aggressiva parten. I ett ändrat läge skulle samma banderoll kunna användas nästa vecka utanför USA:s eller rent av Ukrainas ambassad.

Upplysningar hade på förhand inkommit om att det redan var en okänd grupp med underliga fanor utanför ambassaden. Väl där så kunde man se att det var en underlig skara, turkar, åldringar och andra som inte kan ses som annat är flummiga borgare som hade kommit för att protestera mot Putin.

När banderollen rullades ut flyttade sig de som protesterade för att ge fin plats åt Motståndsrörelsen, och det hördes något från den sämre platsen, där budskap och plakat nu blev mer skymda, att den dåliga platsen var reserverad för ”demokrater”.

Efter några minuter hade Stockholmspolisen fått tillräcklig förstärkning för att våga sig fram till motståndsmännen. Förutom att säga könsord på polska så var de väldigt intresserade av vad det stod på banderollen och vilken fana det var och de andra vanliga frågorna som alltid ställs ställdes. Som vanligt i Stockholm möttes de av unison tystnad – polisens absurda trakasseristrategi för att skrämma Motståndsrörelsen till tystnad ska och kommer enbart leda till att dessa möts av tystnad och mer motstånd.

Banderollen med texten ”VIT ENIGHET – INGA FLER BRÖDRAKRIG” blev väl fotograferad och det märktes att flera inte visste hur de skulle reagera när organisationen som leds av Nordens farligaste man stod och manade till fred och välvilja mellan vita bröder.

Eftersom att Motståndsrörelsens aktion var för lyckad bestämde sig polisen för att utlysa ett så kallat PL24-område kring ambassaden och samtliga på området blev avhysta. Motståndsmännen ställde sig på andra sidan gatan, istället för upp i dungen med de goda demokraterna, tills man ansåg att man hade gjort bra ifrån sig på platsen och var nöjda med exponeringen.

Nöjd med att ha fått ut budskapet ansåg nästeschefen att man kunde nå ut till ännu fler och valde att dirigera samlingen till riksväg 73 för att hålla en broaktion. Samma banderoll användes och bengaler tändes. Hälsningar och glada tutningar kom löpande under de timmar man uppehöll sig på platsen.

Titel:”Våldsbejakande” protest för fred i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2022-02-28 Uppdaterad:2022-02-28

Läs också: