1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste 2 på Veteranbilsmarknad i Lidköping

I helgen höll Motståndsrörelsen en aktion under Power Big Meet Veteranmarknad.

Lördagen den 26:e mars anordnades en offentlig aktivitet av Näste 2 i Lidköpings kommun. Klockan 13:00 slöt kamraterna upp vid Sparbanken Lidköping Arena, där en stor bilträff ägde rum i samband med en renommerad veteranmarknad.
Redan när aktivisterna anlände, välkomnades de angenämt med handslag och eloger av en samling gäster till eventet.

Vårsolen stod högt, stämningen var på topp och gick på alla cylindrar. I det väldiga vimlet av folk och åkdon, nödgades man inte enbart vittna om förhärskande intag av rusdrycker och tämligen anskrämlig musik utan det cirkulerade också välvårdade bilar, smyckade med svenska vimplar och som spelade patriotisk musik.

Efter att kamraterna strövat runt ett slag, hade de redan delat ut rikligt med flygblad under trevliga samtal med nyfikna individer. Ett flertal av dessa sade sig vilja ansöka om medlemskap samt efterfrågade klistermärken.

Därpå placerade sig aktivisterna längs huvudleden intill parkeringsområdet, med en banderoll med parollen – ”Vita arbetare byggde detta land, vita arbetare kan ta tillbaka detta land.” Bil efter bil tutade förnöjt och mången förare med passagerare trängandes i baksätet gjorde samfällt tummen upp och segerhälsningar till motståndsmännen. Möjligen förekom något enstaka fordon med vilsna kretiner på vift som av någon outgrundlig anledning inte tycktes
uppskatta Motståndsrörelsens närvaro.

Efter att kamraterna erhållit mycket god respons av åskådarna i biltåget, beslutande man att ta sig tillbaka till parkeringsområdet, där nyblivna gäster diskuterades med i godan ro. Mot avrundningen av aktiviteten fälldes banderollen ut på nytt så att folkmassan sedan tidigare och nykomlingar till eventet ytterligare skulle få ta del av dess revolutionära och högst angelägna budskap.


Efter en tid trädde en korpulent drummel fram för att rycka till sig aktivisternas banderoll. Resultatet av dennes enfald, vållade ett mindre handgemäng som avvecklades relativt fort. Då kamraterna åter vecklat ut banderollen, slöt flera icke anslutna sympatisörer upp för att påvisa stöd åt motståndsmännen, vilket av aktivisterna ansågs hedervärt.


En timme passerade varefter man kände sig nöjda över dagens onekligen lyckade aktivitet. Kamraterna tackade av sympatisörerna och varandra för att sedan bege sig hemåt. Näste 2 kommer garanterat besöka Power Big Meet Veteranmarknad och liknande tillställningar också i framtiden!

Titel:Näste 2 på Veteranbilsmarknad i Lidköping Författad av:Naste 2 Publicerad:2022-03-31 Uppdaterad:2022-04-01

Läs också: