1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsen presenterar Stolt vit ungdom

Här rapporteras om den nationella ungdomskampanjen som numera står i Motståndsrörelsens regi.

Under sensommaren 2021 lanserades den nationella, men partipolitiskt oberoende kampanjen Stolt vit ungdom. Syftet med kampanjen var att bedriva propagandaverksamhet i form av klistermärken, affischer och videos riktat till ungdomar. Budskapen var simpla, men ack så viktiga, och innehöll alltifrån uppmaningar om att träna fysiskt och slå tillbaka, till att inte ta droger eller konsumera pornografi.

Under ett par månaders tid sattes tiotusentals klistermärken och affischer upp på minst 60 olika orter runt skolor och andra väl utvalda platser där ungdomar brukar uppehålla sig. Några av orterna där aktivism bedrivits är Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Luleå, Örebro, Sundsvall, Eskilstuna, Halmstad, Kristianstad, Karlstad, Borås och Umeå.

Propagandafilmerna som spreds framförallt på den sociala medie-plattformen Tiktok nådde många tusen användare innan kontona censurerades genom att stängas ned ett efter ett. Tydligen var det enligt Tiktoks regler att ses som hat att uppmuntra vita ungdomar att vara stolta över sig själva.

Kampanjen har också försökt etablera sig på andra sociala medier och kan exempelvis skådas och följas på Telegram.

Kampanjaktivismen bedrevs bland annat av medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, men också av icke-anslutna ungdomar och ett av många förfaranden under kampanjen har varit att uppsöka epa-raggare och andra vita ungdomar för att dela ut hela buntar med klistermärken åt dem så att också dessa sedan kunnat sprida budskapet vidare.

Framåt senhösten gick kampanjen ned i varv främst med anledning av att klimatet då blev mindre lämpligt för att klistra upp propaganda. Sedan början av april är kampanjen dock åter igång på högvarv, men den senaste veckan med en annan prägel då Nordiska motståndsrörelsen nu övertagit projektet helt och hållet i sin regi.

Uppmaningarna är nu desamma som då. Stolt vit ungdom var kamratlig. Stolt vit ungdom var smart. Stolt vit ungdom var stark. Stolt vit ungdom slå tillbaka. Dock också nu ackompanjerat av den kanske viktigaste uppmaningen av de alla, nämligen; Stolt vit ungdom – Anslut er!

Titel:Nordiska motståndsrörelsen presenterar Stolt vit ungdom Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-04-29 Uppdaterad:2022-04-30

Läs också: