1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktiviteter till minne av Tommie Lindh

Mellan den 10-11 maj hedrades den mördade patrioten med aktivism på olika platser i Norden. Här rapport från en enastående banderoll-aktion i Västerås.

Under tisdagen den 10 maj hölls en enorm banderoll upp av aktivister med texten ”Glöm aldrig Tommie Lindh”. Placeringen vid en gångbro över E18 i Västerås, den stora texten och extra specialbelysning, gjorde aktiviteten och budskapet tydligt för alla förbipasserande trafikanter. På banderollen exponerades även Tyrrunan och flera närvarande var klädda i Nordiska motståndsrörelsens aktivistjackor.

Denna dag var det nämligen tre år sedan patrioten Tommie Lindh knivhöggs av afrikanen Abubaker Mohamad Awad i sitt egna hem. Ett drygt dygn efter knivattacken avled Tommie Lindh på sjukhus. Under samma kväll våldtog också afrikanen en kvinna i lägenheten.

I den efterföljande rapporteringen var det tydligt att regimmedia och förbrytaretablissemanget försökte tona ned vad som hänt. Nationella personer över landet och alternativa medier, däribland Nordfront, nystade dock upp fakta kring händelsen. Arbetet fick spridning även internationellt, där nationalister från många länder postade inlägg på aktiviteter där Tommie Lindh uppmärksammades.

Flera trafikanter fick i tisdags skåda broaktionen som också dokumenterades av en pressfotograf.

Efter en tid anlände en polispatrull till platsen. Det hävdades från inringande antagonister att aktivisterna kastade föremål på förbipasserande fordon. Poliserna förstod efter en kort dialog att så inte var fallet och valde att inte störa aktivitetens fortskridande.

Under dagarna 10-11 maj bedrevs det aktivism till Tommie Lindhs minne också på andra platser runt om i Norden. Exempelvis sattes flertalet banderoller upp runt hela Småland:


Tommie Lindh – Närvarande!

Titel:Aktiviteter till minne av Tommie Lindh Författad av:Naste 8 Publicerad:2022-05-19 Uppdaterad:2022-05-20

Läs också: