1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kampanj för ett nej i danskt EU-val

Imorgon hålls det en folkomröstning där danskarna får avgöra om de ska avskaffa ett undantag för sitt EU-medlemskap. Motståndsrörelsens aktivister har bedrivit kampanjaktivism för nej-sidan.

Sedan den 8 maj har Motståndsrörelsen i Danmark bland annat spridit affischer över stora delar av landet som uppmanar danskarna att rösta nej i den folkomröstning som ska genomföras den 1 juni 2022.

När Danmark anslöt sig till EU gjorde de det med ett förbehåll som innebär att de fortsatt fick ha sin egna försvarspolitik. Sedan Ukraina-krigets utbrott har dock etablissemanget riktat mycket av sitt propaganda-fokus på att detta undantag ska tas bort och att Danmark istället fullt ut ska delta i EU:s ”säkerhets- och försvarssamarbete”, ungefär på samma vis och med samma argument som man i Sverige bedrivit lobbyverksamhet för ett inträde i Nato.

Ett nej i morgondagens folkomröstning är en röst för att Danmark ska behålla ”forsvarsforbeholdet” och ett ja innebär att det ska skrotas och att Danmark alltså ännu tydligare ska hamna under globalisternas kontroll genom att ge EU mer makt över landet.

På affischerna som satts upp står det:

NEJ. Det danska folket behöver inte mer EU, mer diktatur och mer tyranni. Till kamp mot globalisternas genomdrivande av Europas förenta stater!

Här följer en del av alla de aktivist-bilder som postats på Nordfront.dk sedan kampanjstarten:

Stenstrup.
Tørring.
Vojens.
Hedensted.
Randers.
Socialdemokraterna vill inte oväntat ha ett ja i frågan.
Så också Venstre.

Titel:Kampanj för ett nej i danskt EU-val Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-05-31 Uppdaterad:2022-06-01

Läs också: