1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte med fotokurs och brännbollstävling

På nationaldagen samlades Näste 6 utanför Skellefteå för ett händelserikt och trevligt månadsmöte.

Efter att dagen inletts med ett månadsmöte så bjöds det på smörgåstårta, dagen till ära, som var mycket uppskattad. Den uppskattades även av medlemmar som vanligtvis hyser stark avsmak inför maträtten, vilket torde ge nästets kock ett toppbetyg.

Efter att smörgåstårtan blivit uppslukad och man haft trevliga samtal till några koppar kaffe blev det dags för en fotokurs som hölls av en medlem. Denne hade försökt hålla materialet så grundläggande som möjligt, och endast tagit med den kunskap som sågs mest nödvändig för folk som har ett intresse av att seriöst fördjupa sig i fotografering.

Genomgången kretsade kring fotografering med systemkamera och bildredigering, och förhoppningen var att medlemmar som inte är vana vid fotografering gick därifrån lite klokare och med nya idéer om hur man ska ta bilder till exempelvis kamprapporter och artiklar. Den avslutande delen av genomgången ägnades åt att visa hur man redigerar bilder i Photoshop på ett enkelt sätt.

Flera av åhörarna visade ett genuint intresse för fotografering och ställde många frågor kring de olika ämnen som behandlades. Kanske visar det sig att detta leder till att nya fotograftalanger kliver fram ur nästet?

När genomgången var slut beordrade nästeschefen ut sällskapet till ett intilliggande fält där en tävling i brännboll nu skulle genomföras. Man delades upp i två lag och till domare utsågs Jeff Hede.

Domaren ögnar noggrant igenom regelhäftet.

Hede gick länge och noga igenom reglerna inför lagen, och kom med skarpa varningar om vad eventuella regelbrott leder till, som även upprepades flertalet gånger under tävlingen.

Det gick ganska hårt till och samtliga deltagare var ordentligt utmattade när vinnarlaget korades. Många instämde i varandras häpnad över att en brännbollsmatch kunde bli så pass fysiskt krävande.

Nästeschef Daniel Byström vevar loss.

När det trötta sällskapet vandrat tillbaka mot lokalen möttes man av doften av grillat kött som hade förberetts. Till detta serverades det sallad och potatissallad som var mycket välsmakande och uppskattat av samtliga. Denna måltid markerade också slutet på dagens aktiviteter, och snart började deltagarna en efter en att bege sig hemåt.

Vill du också vara med på liknande aktiviteter? Skicka då in en ansökan till Nordiska motståndsrörelsen redan idag!

Titel:Månadsmöte med fotokurs och brännbollstävling Författad av:Naste 6 Publicerad:2022-06-10 Uppdaterad:2022-06-10

Läs också: