1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Blixtaktion i Århus och danska aktivistdagar

I lördags genomfördes torgmöten mitt i centrum i Danmarks näst största stad som en del i den gångna helgens Aktivistdagar i landet.

I helgen genomfördes den interna tillställningen Aktivistdagarna i Danmark. Det hölls tal och föredrag av flera personer, bland annat chefen för den danska grenen Jacob Vullum. Nya aktivister utsågs och även en ny nästeschef tillsattes i form av Joakim Johansen.

Joakim Johansen och Jacob Vullum.

Efter talen meddelades dagens stora överraskning; en blixtaktion skulle genomföras i Danmarks näst största stad och ökända rödingfäste Århus.

Aktivisterna åkte gemensamt in till stadens absoluta centrum och ställde upp sig med fanbärare och flygbladsutdelare. Joakim Johansen höll ett tal i megafon till sina danska folkkamrater.

Talet handlade om Århus totala förfall från den stolta och livskraftiga vikingabyn Aros till ”globalismen kloakrör” som det utgör idag med Pride-tåg och alltjämt stigande kriminalitet kopplad till de många rasfrämlingarna i staden. Han pratade också om det allmänna förfallet av landet Danmark i stort och att hela systemet idag är defekt. En högaktuell känga gavs också till krigsalliansen Nato.

Totalt befann sig aktivisterna i centrala Århus i nästan två timmar och Joakim Johansen höll sitt tal tre gånger på olika platser för att nå ut med budskapet till så många som möjligt. Staden var verkligen full av liv denna dag och väldigt många människor fick diskutera med Motståndsrörelsens aktivister, ta emot flygblad och höra talet.

Efter en mycket lyckad aktion tog sig aktivisterna tillbaka till lokalen de utgått ifrån för att fortsätta Aktivistdagarna. Här väntade ytterligare en överraskning i form av en förhandsvisning av en 40 minuter lång dokumentärfilm som snart kommer släppas om en vildmarksövning med en del spännande moment. Filmen fick rungande applåder.

Under kvällen åts det sedan gemensam middag, socialiserades runt lägerelden och spelades fotboll. Dagen efter avslutades arrangemanget på förmiddagen. Alla tog farväl av varandra efter en helg full med upplevelser, förnyad fanatism och törst efter mer aktivism i den fortsatta kampen.

Titel:Blixtaktion i Århus och danska aktivistdagar Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-07-19 Uppdaterad:2022-07-19

Läs också: