1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Valet i Vetlanda: Intervju med Noora Isojärvi

Nordiska motståndsrörelsens andrekandidat i Vetlanda, Noora Isojärvi, intervjuas i denna artikel.

Hej Noora! Kan du berätta för läsarna vem du är?

Jag heter Noora Isojärvi och jag är en 32-årig tvåbarnsmor, utbildad undersköterska och givetvis nationalsocialist. Jag jobbar hemma just nu kan man säga, är hemma med barnen och har varit det i nästan tre år. Inom nästet har jag uppgiften som arrangörsansvarig, vilket innebär att jag styr upp interna tillställningar inom nästet. Allt ifrån månadsmöten till större evenemang som Nordendagarna har jag hunnit vara med och skapa. De som har hängt med ett tag kanske känner igen mig från Radio Regeringen där jag har gjort en hel del live-radio tillsammans med Elin Reinhardt.

Noora (till höger) förbereder mat på ett internt arrangemang

Hur fann du nationalsocialismen och hur kom du in i rörelsen?

Jag har alltid trott på att det nuvarande systemet måste ändras på och att den globalistiska kapitalismen som i princip genomsyrar allt är något som förstör för folket. ”Follow the money” är ett koncept som jag förstod ganska tidigt och att en del människor verkade ha extremt mycket mer än ändra. När jag var yngre reflekterade jag nog inte så mycket över vilka dessa människor faktiskt är och vad de har gemensamt. Det var mer ett konstaterande om att vissa verkar äga allt.

Jag var ganska inne på kommunismen som ideologi för där fick i alla fall alla människor dela lika, det verkade rättvist att alla skulle få en bit av kakan och inte bara vissa. Men tiden gick och livet ändrade sig för mig ganska mycket och genom detta fick jag lära känna nya människor med andra åsikter och tankar. Tack vare att jag var öppen och lyssnade så lyckades jag få en förståelse för den typen av tänk som finns inom ”extremhögern”. När den dörren var öppnad var det tydligt och enkelt, men också ganska läskigt till en början, att förstå att man var en ”hemsk nazist”.

Man måste ju tyvärr dribbla med många sjuka idéer och tankar om vad en nationalsocialist är och till en början är det ganska mycket jobb med att ändra om sitt tänk. Även jag hade ju blivit matad med Hollywood-versionen av vad en nazist är, typ det mest elaka och värsta som någonsin har funnits på jorden. Jag läste på och diskuterade mycket och tänkte att nationalsocialism är ju definitivt inte som jag hade trott från början och jag förstod till slut att det är nationalsocialismen som är lösningen på problemen som vi har.

Efter att ha funderat riktigt noggrant; man går liksom inte med i en motståndsrörelse utan att ha funderat riktigt ordentligt, så valde jag att skicka in min ansökan och det visade sig vara ett av mitt livs bästa beslut!

Vad är dina kärnfrågor?

Kärnan i det jag brinner för är frågor som rör familjepolitik och ekonomi. Alltså att gynna för familjer och företagare. Jag vill att de som skaffar sig barn ska få det så bra som möjligt för det är så extremt viktigt med familjebildning. Att vi sedan ska gynna de som är företagsamma ser jag också som väldigt viktigt för att driftiga människor med kunskaper är värda mer än guld.

Självklart är det även viktigt för mig med frågor som rör vård och omsorg då jag är undersköterska till yrket och jag har en fallenhet för att se till att folk blir väl omhändertagna när de behöver det. Det finns många sådana instanser inom kommunen som sköts i kommunens egna regi och dessa ska skötas rätt. Jag har själv arbetat inom flera olika områden så jag vet hur det kan se ut och hur det ska vara när vård och omsorg ges med god kvalitet.

Vad är det bästa med Nordiska motståndsrörelsen?

Att få chansen att göra rätt för sig. Att veta och känna att man gör rätt för sig genom att bidra till kampen. Det ger mig själaro. Sedan även att träffa alla människor som är helt fantastiska. Jag blir så väldigt inspirerad, imponerad och peppad av att träffa kamrater. Att gå på våra arrangemang är otroligt stärkande och laddar mig med ny kraft varje gång.

Jag måste även nämna att något som har varit väldigt fint är hur jag utvecklats genom att gå med i organisationen, här finns alla möjligheter att plocka fram sitt bästa jag.

Vad kommer du göra om du kommer in i kommunfullmäktige?

Fira att Vetlandaborna har tagit sitt förnuft till fånga och boka in tredje onsdagen i varje månad för att gå på sammanträdena!

Har du någon hobby eller några intressen?

Ja, många. Bland annat hem och hushåll, gym, växter, pyssla, filosofera, psykologi med mera.

Vad är din favoritmaträtt?

Köttfärssås.

Har du någon förebild?

Inte någon specifik, men det finns många förebilder inom Motståndsrörelsen!

Titel:Valet i Vetlanda: Intervju med Noora Isojärvi Författad av:Victor Johansson Publicerad:2022-08-01 Uppdaterad:2022-08-04

Läs också: